Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvjeren da je ubijena

Tijelo kćeri 30 godina držao u mrtvačnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otac britanske medicinske sestre koja je 1979. umrla u Saudijskoj Arabiji napokon je dao pristanak da se pokopa tijelo njegove kćeri.

Punih 30 godina njezino je tijelo ležalo u mrtvačnici dok je Ron Smith pokušavao dokazati da je njegova kćer ubijena, piše Sky News. Helen je 1979. pronađena mrtva, a službena verzija istrage kaže kako je pala kroz prozor s visine veće od 20 metara. U blizini njezina tijela pronađeno je i tijelo jednog muškarca.

Pročitajte i ovo U naselju Srednjaci ubijena ženska osoba - 13 Ubijena žena Policija o ubojstvu na Srednjacima: "Jedna je osoba pod našim nadzorom" Ilustracija Završio iza rešetaka Vozio djecu u automobilu pa ga zaustavila policija. Ono što su potom otkrili šokiralo je i iskusne policajce

Njezin otac Ron, bivši policajac iz Leedsa, nakon smrti kćeri otputovao je u Saudijsku Arabiju i započeo svoju osobnu istragu. Nije naime, vjerovao u izvještaj tamošnje policije da je smrt njegove kćeri bila nesretan slučaj već je smatrao kako se radi o ubojstvu. Kako je njezino tijelo 'dokazni materijal' punih 30 godina nije dozvolio da se Helen pokopa. Ipak, pismo njegove bivše supruge, Helenine majke, uvjerilo ga je da ipak popusti. Helen će biti pokopana 9. studenog u West Yorkshireu. 'No to ne znači da sam odustao od istrage i da se i dalje neću boriti da dokažem ono u što vjerujem sve ove godine. Nikada neću odustati od toga da doznao što joj se zaista dogodilo', kazao je g. Smith.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene