Obavijesti Video Pretražite Navigacija
London i Manchenster

Theresa May na udaru kritika nakon napada: "Odluke vlade olakšale su teroristima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi tvrde da su unatoč poricanjima, rezanja Therese May u redovima policije, dopustila napade poput Londona i Manchestera.

Nakon terorističkog napada u Manchesteru, Amber Rudd, britanska konzervativna političarka je rekla: "Ne smijemo pretpostaviti da se ovakav napad ne bi dogodio da je bilo više policije"

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi

No, mnogi to smatraju neistinitim, ponajprije jer nedostaje ključan i ogroman temelj za zaštitu nacionalne sigurnosti - nedostaje više policijskih obavještajnih službi u zajednici. Njih je malo zbog odluke Therese May o smanjenju broja policajaca.

May je upozorena da bi njezini rezovi mogli narušiti nacionalnu sigurnost, no ona je to ignorirala, prenosi Independent.

Policajci koji zbog ove odluke ne mogu obavljati svoj posao, ogorčeni su. "Znamo rizik nošenja oružja, znamo sve negativne strane ovoga posla, ali naš je zadatak da uradimo sve što je u našoj moći kako bi građani bili sigurni i zaštićeni" kažu policajci.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene