Obavijesti Video Pretražite Navigacija
slijedi mu i novčana kazna

Kažnjen besramni teoretičar zavjere: Obiteljima mora platiti milijunsku odštetu

Sud - 2
Sud - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Alex Jones morat će obiteljima djece ubijene u pucnjavi u školi Sandy Hook u Teksasu platiti 4,1 mlijun dolara odštete jer je nakon masakra širio lažne vijesti, to jest, tvrdio je da se pucnjava nije ni dogodila.

Teoretičar zavjere Alex Jones našao se na opuženičkoj klupi jer je tvrdio da je pucnjava u gradu Newton u Connecticutu, koja se dogodila 2012. godine i u kojoj je ubijeno 26 ljudi - prevara. Suđenje je održano u Teksasu gdje je sjedište Jonesove tvrtke Infowars, a trajalo je dva tjedna. Jones preko tvrtke, koja je sada proglasila bankrot, vodio radijsku emisiju i webcast.

Porota od 12 članova odlučila je da Jones mora platiti 4,1 mlijun dolara odštete. To je tek petina iznosa koje su tražile obitelji. Slučaj ovime nije završen. Porota će dalje odlučivati o novčanoj kazni za Jonesa.

Pročitajte i ovo Ferdo Galić, brat unesrećenog u pucnjavi u Hercegovini pucao iz kalašnjikova Brat unesrećenog za Dnevnik Nove TV o krvoproliću u Hercegovini: "Svi su polegli na pod, pobjegao je u kuću..."

Neil Heslin i Scarlett Lewis, roditelji ubijenog Jessea svjedočili su da su im Jonesove pristalice prijetile smrću i tvrdile da lažu da im je sin ubijen, javlja Reuters. Njihov odvjetnik kazao je da su zadovoljni presudom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cure detalji krvoprolića Otkriven identitet ubojice s kalašnjikovom u Hercegovini: Među ubijenima jedan od osnivača HDZ-a 1990

Jonesovi odvjetnici nisu odgovorili na upit za komentar presude.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene