Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Munchausenov sindrom

Majka iz horora: Godinama lažirala bolesti, 8-godišnjak išao na čak 13 nepotrebnih operacija

Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock
8-godišnjak iz Dallasa morao je podnijeti više od 300 nepotrebnih posjeta liječniku, 13 besmislenih operacija i pretrpio komplikacije opasne po život jer je njegova majka lažirala višestruke bolesti, izvijestila je policija i socijalna služba.

Kaylene Bowen-Wright je optužena za ozljeđivanje djeteta i određen joj je pritvor, a jamčevina iznosi 150.000 dolara, izvijestio je CBS News.

Pročitajte i ovo Islam Halilov Tijekom terorističkog napada VIDEO Hrabri dječak spašavao ljude tijekom krvoprolića: "Jako sam se bojao, mislio sam da će baciti granatu i na nas..." Ilustracija, ubod komarca Zapadna Australija Širi se smrtonosna bolest: Zdravstvena organizacija izdala upozorenje putnicima i lokalnom stanovništvu

Brigu o 8-godišnjem Christopheru i još dvoje djece je prošlog mjeseca preuzela socijalna služba. 

Provedena istraga je pokazala da je Kaylene Bowen-Wright vodila Christophera u bolnice u Dallasu i Houstonu s raznim pritužbama, što je rezultiralo s 323 medicinska pregleda i čak 13 velikih, potpuno bespotrebnih operacija.

"Christopher je imao cjevčicu za hranjenje, vezan je za invalidska kolica, dobio je infekciju krvi zbog koje je morao ležati na intenzivnoj njezi... Većinu svog života proveo je u bolnici", prijavila je istražiteljima dr. Suzanne Dakil.

Izvješće Agencije pokazalo je da se verojatno radi o Munchausenovom sindromu kod majke (Munchausenov sindrom spada u umišljene poremećaje, kod kojih osoba izmišlja ili preuveličava simptome bolesti ili bolest namjerno izaziva). Majka je krivotvorila ili stvorila simptome kod dječaka da dobije pozornost, suosjećanje ili neku drugu korist.

Istraga je također otkrila da je Bowen-Wright ošišala Christophera i fotografiju njega u majici s natpisom "poželi želju" objavila tvrdeći da ima rak i na taj način pokušala prikupiti novac.

Dječakov otac Ryan Crawford ispričao je istražiteljima da se Kaylene počela žaliti na zdravlje djeteta odmah nakon njegova rođenja te da ga je iznenadila na saslušanju za skrbništvo tvrdnjama da Christopher ima ozbiljnih zdravstvenih problema.

"Rekla je da Christopher nikada neće hodati i da moram naučiti brinuti se o djetetu s invaliditetom".

S vremenom su njezine tvrdnje o zdravstvenim problemima dječaka postajale sve čudnije.

"Svaki put kad bi došli na sud ona bi tvrdila da će moj sin sutra umrijeti", rekao je Crawford te dodao kako su čak tri različita suca povjerovala njezinim tvrdnjama i odbila mu dati skrbništvo. Još su mu i prigovarali kako "ne shvaća dovoljno ozbiljno zdravlje svog sina".

"Nitko mi nije želio vjerovati dok zamalo nije postalo prekasno".

U policijskom izvješću stoji kako je zlostavljanje majke počelo 2009. godine kada je dječak imao samo 11 dana i nastavilo se sve do njegove 8. godine. Otkako se nalazi kod udomitelja, nije imao zdravstvenih problema.

Crawford je ispričao i kako se njegov sin bori s prihvaćanjem činjenice da nikada nije ni bio bolestan.

"Čak 3 puta je zamalo umro zbog infekcija koje je pokupio tijekom 13 različitih operacija. Dug je put pred njim. Užasno se osjećam zbog toga što je sve morao proći", rekao je Christopherov otac koji se sada na sudu ponovno bori za skrbništvo nad dječakom.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene