Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AKCIJA EUROPOLA

Talijanska policija razbila organizirani lanac krijumčara droge: Srpska mafija prebacila četiri tone kokaina iz Brazila

Uhićenje, ilustracija
Uhićenje, ilustracija Foto: Getty Images
Više od četiri tone kokaina vrijednog 800 milijuna eura zaplijenio je Europol u suradnji s Eurojustom i talijanskom policijom u luci Gioia Tauro.

Sumnja se da droga pripada talijanskoj kriminalnoj organizaciji Ndrangheta te da je drogu iz Brazila distribuirala srpska mafija, piše Blic.

Talijanski mediji javljaju da je u akciji pretresa sudjelovalo više od 300 policajaca. Uhićena je 31 osoba, a zaplijenjena imovina vrijedna je sedam milijuna eura.

Droga je otkrivena kada je, kako pišu mediji, korumpirani carinik promijenio nalaz rendgenske snimke kontejnera s kokainom. Pretpostavlja se da je dobio iznos od tri posto vrijednosti narkotika.

Pročitajte i ovo Očevid ubojstva na Pagu - 8 Duge cijevi na ulicama Zadra Odvjetnik ubojice sa Zrća se požalio: "Psihički je dosta loše, ima zdravstvenih tegoba..."

Pročitajte i ovo Željko Pilipović u Dnevniku Nove TV Šef krim policije otkrio detalje o ubojici i likvidiranom na Zrću: "Obojica su prijavljivani za najteža djela, pronašli smo oružje..."

Uz pomoć Europola, talijanski istražitelji uspjeli su identificirati članove kriminalne mreže, uključujući i članove Ndranghete, koji su bili spremni naručiti još droge iz Južne Amerike. Identificirani su i terenski koordinatori koji su bili zaduženi za vrbovanje krijumčara i upravljanje korumpiranim carinicima.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene