Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ozlijeđena i žrtva

Okončana talačka kriza u Kölnu: Policija upala u ljekarnu i oslobodila taokinju, napadač teško ozlijeđen

Talačka kriza u Kölnu (Foto: AFP)
Talačka kriza u Kölnu (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Talačka kriza u Kölnu (Foto: AFP) Talačka kriza u Kölnu (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Talačka kriza u Kölnu (Foto: AFP) Galerija 1/2 >>
Završena je talačka kriza u centru Kölna.

Završila je talačka kriza u centru Kölna. Kako je objavila policija, u akciji oslobađanja talaca teško je ozlijeđen napadač. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama u Njemačkoj Talačka kriza u luksuznoj četvrti: Operacija spašavanja trajala devet sati Ilustracija Poznat po nasilju Muškarac zatočio ženu i dijete u Baranji: Policija objavila detalje okončane talačke krize

Taokinja koju je zarobio zadobila je lakše ozljede i nalazi se na medicinskoj obradi. Iz policije se doznaje da je napadač muškarac starosti oko 60 godina. Nakon ranjavanja tijekom upada policijskih snaga je ranjen, a medicinske ekipe su ga nakon toga reanimirale.

Svjedoci akcije izjavili su kako se u trenutku upada policije čula pucnjava i vidjele su se dimne bombe. Područje oko žejezničke stanice je još uvijek zatvoreno, a identitet napadača je još uvijek nepoznat.

Podsjetimo, nepoznati muškarac nešto prije 13 sati zabarikadirao se u ljekarnu u blizini glavne željezničke stanice u Kölnu te je uzeo zasad neutvrđen broj talaca.

Na teren je izašla policija s puškama, a željeznička je stanica zatvorena. Lokalne vlasti upozoravaju građane da ne idu u taj dio grada

Pretpostavljamo da postoji taokinja, bilo u McDonaldu, bilo u obližnjoj ljekarni", kazala je glasnogovornica policije dodajući: "Vjerojatno je zatočena žena, no nemamo drugih detalja."

Njemački magazin Focus ranije je prenio da se čulo nekoliko hitaca na obližnjoj glavnoj željezničkoj stanici, no policija je to demantirala.

Policija je pozvala građane da izbjegavaju područje oko trga Breslauer. (Hina/D.I)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene