Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S osmijehom na licu

Topla dobrodošlica: Dječaci spašeni iz špilje vratili se u školske klupe

Dječaci spašeni iz špilje (Foto: AFP)
Dječaci spašeni iz špilje (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Dječaci spašeni iz špilje (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Tajlandski dječaci spašeni iz špilje na sjeveru zemlje vratili su se u ponedjeljak u školu, objavili su lokalni dužnosnici.

U školi Mae Sai Prasitsart u pokrajini Chiang Rai priređena je topla dobrodošlica dvanaestorici dječaka spašenih iz poplavljene pećine, u akciji koju je sa strepnjom pratio cijeli svijet.

Pročitajte i ovo Dječaci zarobljeni u podzemnoj pećini na Tajlandu (Foto: AFP) - 1 Nije to samo sreća... Povijesna akcija na Tajlandu: Ronilac koji je spašavao dječake otkrio zanimljiv detalj pomoću kojeg su ih pronašli Prve snimke dječaka nakon izlaska iz špilje (Screenshot: AP) Svi su dobro Objavljena prva snimka dječaka nakon spašavanja iz špilje: Iz bolničkih kreveta razdragano mahali i zahvaljivali

Bili su odjeveni u školske uniforme, a od predstavnika njemačkog nogometnog kluba Bayern dobili su klupske dresove.

Nakon uspješnog spašavanja iz podzemnog labirinta u kojem su bili zarobljeni dva tjedna mali nogometaši u dobi od 11 do 16 godina tjedan su se dana oporavljali u lokalnoj bolnici i još jedan tjedan kod kuće.

Jedanaest dječaka, uz izuzetak 14-godišnjaka Adula Sama-ona koji je kršćanin, provelo je devet dana u budističkom samostanu u znak zahvalnosti za spašavanje.

Njihov trener, 25-godišnji Ekapol Chantawong ostat će u samostanu još tri mjeseca. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene