Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi put u inozemstvu

Tajlandski dječaci iz špilje i njihov trener putuju na Ljetne omladinske olimpijske igre u Argentinu

Dječaci spašeni iz špilje (Foto: AFP)
Dječaci spašeni iz špilje (Foto: AFP) Foto: Afp
Dvanaest tajlandskih dječaka i njihov nogometni trener koji su 17 dana proveli zatočeni u špilji Tham Luang prije spektakularne akcije spavašanja u srpnju kreću na prvo putovanje u inozemstvo, objavila je u petak vlada.

Dječaci iz momčadi Wild Boars koji treniraju nogomet i njihov trener sudjelovat će na Ljetnim omladinskim olimpijskim igrama u Buenos Airesu od 6. do 18. listopada, a nastupit će i u televizijskim emisijama u New Yorku te održati konferenciju za novinare u tajlandskom konzulatu u New Yorku, najavio je glasnogovornik tajlandske vlade.

Pročitajte i ovo Prve snimke dječaka nakon izlaska iz špilje (Screenshot: AP) Svi su dobro Objavljena prva snimka dječaka nakon spašavanja iz špilje: Iz bolničkih kreveta razdragano mahali i zahvaljivali Spašavanje dječaka na Tajlandu (Foto: AFP) "Nismo sigurni je li ovo čudo..." Sretan kraj drame na Tajlandu: Spašeno svih 12 dječaka i trener koji su više od dva tjedna bili zatočeni u špilji

Ranije je vlada upozorila novinare da ne pokušavaju doprijeti do dječaka kako bi im se omogućio puni oporavak nakon dvotjednog boravka u špilji.

Posjetili četvrtu najdulju špilju u Tajlandu

Dječaci u dobi od 11 do 16 godina i njihov 25-godišnji trener posjetili su četvrtu najdulju špilju u Tajlandu, nekih 1000 kilometara sjeverno od Bangkoka blizu granice s Mijanmarom, dana 23. lipnja nakon treninga. No ostali su zarobljeni zbog naglog prodora vode, zbog čega je pokrenuta najveća nacionalna i međunarodna akcija spašavanja uz pomoć tisuća spasilaca iz brojnih zemalja.

Putovanje u inozemstvo dječacima je omogućeno pošto su četvorica članova momčadi dobila tajlandsko državljanstvo početkom kolovoza. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene