Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REAGIRALA MINISTRICA

Pakao ne prestaje ni kada bi trebale biti na sigurnom: Svodnici u Njemačkoj vrbuju izbjegle Ukrajinke za prostituciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svodnici i trgovci ljudima u Njemačkoj iskorištavaju rat u Ukrajini i izbjegle Ukrajinke vrbuju za prostituciju, pa je ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser najavila oštre mjere protiv kriminalaca i pojačanu zaštitu nesretnih žena.

U Njemačku je dosad stiglo oko 200.000 izbjeglica iz Ukrajine, mahom žena i djece. Svodnici ili trgovci ljudima mame uglavnom mlađe žene na kolodvorima i ispred ureda za strance nudeći im besplatni smještaj i novac.

"Ti napadi su za najoštriju osudu", rekla je Faeser u nedjelju za list Bild am Sonntag.

Pročitajte i ovo Davor Božinović SASTANAK RADNE SKUPINE Božinović: "Najgora faza rata tek dolazi. Spremni smo primiti 20.000 osoba, ali to se može i uvećati"

Najavila je pojačanu prisutnost policajaca u uniformi i civilu na punktovima na kojima pristižu izbjeglice poput željezničkih i autobusnih kolodvora.

Pročitajte i ovo Izbjeglice u Hrvatskoj - 3 SLOBODA NEMA CIJENU 7000 ukrajinskih izbjeglica dosad ušlo u Hrvatsku: "Radi se o vrlo, vrlo traumatiziranim ljudima"

"Svatko tko bude pokušao iskoristiti nevolju izbjeglica mora biti svjestan toga da ćemo reagirati svim zakonskim mjerama koje nam stoje na raspolaganju", istaknula je Faeser.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene