Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srušila ga oluja?

Svih 118 osoba u alžirskom avionu poginulo, nađena crna kutija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uzrok pada alžirskog aviona vjerojatno su iznimno loši vremenski uvjeti. Podatak o još dva poginula putnika stigao je iz ureda francuskog predsjednika Hollandea.

Nitko od 118 osoba nije preživio pad putničkog zrakoplova kompanije Air Algerie koji se srušio na sjeveru Malija, no crna kutija pronađena je u petak među ostacima raspadnutog aviona i mogla bi pomoći da se utvrde uzroci nesreće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Boise u Idahu Tragedija u zračnoj luci: Urušio se hangar, ljudi ostali zarobljeni ispod krova, troje mrtvih Ilustracija u sjeverozapadnoj Kanadi Srušio se mali putnički avion koji je prevozio radnike: Samo jedna osoba preživjela

'Nažalost, nitko nije preživio', izjavio je francuski predsjednik Francois Hollande u izjavi za televiziju.

'Jedna je crna kutija pronađena', a francuski vojnici koji osiguravaju mjesto nesreće poslali su je u Gao na sjeveru Malija, rekao je Hollande.

Razmatraju se sve hipoteze, uključujući i ona da su nesreću izazvale krajnje nepovoljne meteorološke prilike, kažu francuski dužnosnici.

Ostatke zrakoplova tipa McDonnell Douglas MD82, koji je letio za Alžir, a srušio se 50 minuta nakon polijetanja iz Ouagadougoua u Burkini Faso, pronašao je u četvrtak navečer vojni helikopter na sjeveru Malija, blizu granice s Burkinom Faso.

U zrakoplovu je bio 51 francuski državljanin, 23 državljana Burkine Faso, a ostali su bili iz Kanade, Libanona i Alžira. Ukupno je bilo 118 osoba, a ne 116 kako je ranije javljano, objavio je ured francuskog predsjednika.

Očevici na mjestu pada alžirskog zrakoplova; Avion je potpuno izgorio, a tijela su bila rastrgana

Francuski državni tajnik za promet Frederic Cuvillier je izjavio da su "meteorološki uvjeti bili iznimno loši". Kazao je da su "od samog početka isključili hipotezu da je na zrakoplov ispaljena raketa sa zemlje, to je vrlo teško moguće, čak nemoguće", reka je.

Područje Gaoa opasna je zona u kojoj su džihadisti i dalje vrlo aktivni kao i druge skupine te krijumčari oružja. Svima na ruku ide to što je to djelomice pustinjsko područje golemo i stoga ga je teško nadzirati. Francuski vojnici ondje su od siječnja 2013., kad je počela intervencija protiv džihadista povezanih s terorističkom organizacijom Al Kaidom islamskog Magreba, koji su prije toga u devet mjeseci osvojili sjever Malija.

Međunarodna udruga za zračni prijevoz (IATA) objavila je u petak da će učiniti sve da poboljša sigurnost zračnog prometa nakon 'crnog tjedna' u kojem su se srušila tri zrakoplova s više od 460 mrtvih. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene