Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NESLAGANJE

Švicarci idu na novi referendum, ovaj put o braku za sve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Švicarskoj će se održati referendum o braku za sve, nakon što je uveden u zakon u prosincu prošle godine.

Protivnici su skupili 70.000 potpisa, dovoljno za raspisivanje referenduma, objavilo je u utorak Savezno vijeće u Bernu.

Parlament je u prosincu usvojio zakon kojim se dopušta brak istospolnim partnerima i pristup doniranoj spermi lezbijskim parovima.

Referendum, koji je čest u Švicarskoj, inicirala je nevladina udruga koja se promovirala pod sloganom "Da braku i obitelji, ne braku za sve".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve u dobre svrhe Harry i Meghan, Jennifer Lopez, Selena Gomez, Andrej Plenković i drugi. Svi oni gosti su na velikom koncertu u Los Angelesu...

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OTAC JE PREMINUO Još nisu našli dječaka (4) koji je nestao u Neretvi, spasioci pretražuju svaki kamen: "I do hrvatske granice pretraživat ćemo obale rijeke"

U udruzi smatraju da je samo brak između muškarca i žene "prirodna zajednica". "U samo takvoj se zajednici rađaju djeca koja osiguravaju budućnost društva", piše na plakatima.

No, politički pokret "Operacija Libero" tome se protivi i tvrdi da je prikupio 107.000 potpisa za "brak za sve" i želi sudjelovati u referendumskoj kampanji.

Švicarsku se često doživljava kao konzervativnu zemlju. Žene su pravo glasa ondje dobile tek 1971.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene