Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubio 77 ljudi

Breiviku odbijen zahtjev za puštanje na slobodu: ''Rizik od počinjenja nasilja realan je i značajan kao i onda''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u Norveškoj odbio je zahtjev Andersa Behringa Breivika za uvjetni otpust i u presudi objavljenoj u utorak naložio da masovni ubojica ostaje u zatvoru.

Anders Breivik, desničarski i antimuslimanski ekstremist i neonacist, u srpnju 2011. je u najgorem mirnodopskom zločinu u Norveškoj ubio 77 ljudi.

Osam osoba ubio je bombom u Oslu, a potom je još 69, uglavnom tinejdžera, ustrijelio u ljetnom kampu mladeži laburističke stranke na otoku Utoyji.

Danas 42-godišnji Breivik osuđen je 2012. na 21 godinu zatvora, maksimalnu kaznu u Norveškoj. No, ona se može produžiti na neodređeno vrijeme ako se smatra da osoba i dalje predstavlja prijetnju za društvo.

''Rizik od počinjenja nasilja realan je i značajan kao i onda kada je (Breivik) prvi put osuđen'', stoji u jednoglasnoj presudi okružnog suda u Telemarku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Deset godina od masakra u Norveškoj Detonirao je bombu pred premijerovim uredom i ubio osmero ljudi. Bio je to tek početak stravičnog pohoda norveškog krvnika...

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ODBIJENICA Kennedyjev ubojica ipak neće na uvjetni otpust: "I dalje predstavlja opasnost javnoj sigurnosti"

Breivik je imao pravo zatražiti uvjetni otpust nakon što je odslužio prvih deset godina kazne, a ponovni zahtjev ima pravo podnijeti godinu dana nakon prethodnog odbijanja.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene