Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA VISOKIM TEMPERATURAMA

Užas u Australiji: Nakon nesreće troje djece ostalo dva dana zarobljeno u autu s poginulim roditeljima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Troje male djece ostalo je dva dana zarobljeno u automobilu s tijelima svojih roditelja nakon što je obitelj doživjela prometnu nesreću i sletjela s ceste u zabačenom dijelu ruralne Zapadne Australije. Roditelji su u nesreći poginuli, a petogodišnjakinja je reakcijom spasila život svom jednogodišnjem bratu.

Djeca, djevojčica u dobi od 5 godina i dječaci od jedne i dvije godine, su dva dana provela zarobljena u olupini automobila s tijelima svojih roditelja na visokim australskim temperaturama dok ih nije pronašao zabrinuti član obitelji koji se dao u potragu za njima nakon što se dan ranije nisu pojavili na proslavi Božića.

Policija Zapadne Australije je priopćila kako je obiteljski Land Rover Discovery pronađen u utorak ujutro u Kondininu, oko 280 kilometara istočno od grada Pertha. Roditelji Cindy Braddock (25) i Jake Day (28) proglašeni su mrtvima na mjestu događaja, dok je njihovo troje djece preživjelo nesreću.

Rođak Michael Read za CNN je potvrdio da je 5-godišnjakinja spasila život svom najmlađem bratu oslobodivši ga iz dječje sjedalice.

"Da nije bilo 5-godišnjakinje koja je otkopčala kopču autosjedalice jednogodišnjaka, on danas ne bi bio s nama. Djevojčica vjerojatno neće biti svjesna toga još nekoliko godina", izjavio je Read.

Pročitajte i ovo Sumnjivo posvojenje djece u Kongu RASPETLJAVA SE SLUČAJ Dnevnik Nove TV doznaje: Probleme oko posvajanja djece iz Konga prouzročili - lažirani papiri

Read je istaknuo da su djeca bila izložena još većim mukama zbog visoke temperature.

"Bili su zaglavljeni u autu 55 sati na vrućini od 30 Celzijevih stupnjeva. Nitko ne zna kroz što su prošli", dodao je. Iz policije su potvrdili da su djeca prevezena u bolnicu s teškom dehidracijom. Njihove ozljede nisu opasne po život i očekuje se da će biti otpuštena iz bolnice sljedećih dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene