Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavili rat radnicima

Štrajk u podzemnoj željeznici: Kaos u prometu stvorio kolonu od 200 kilometara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikati žele 12,2 posto veće plaće, dok im tvrtka koja je u vlasništvu države nudi manje od devet posto.

Štrajk u podzemnoj željeznici u Sao Paulu se nastavlja do daljnjega, objavili su vođe sindikata koji zastupaju radnike. Štrajk je počeo još u četvrtak i stvorio ogromne gužve u prometu, a radnici poručuju da će nastaviti sve dok vlada ne poveća njihove plaće.

Pročitajte i ovo Radnici Luke Zadar u štrajku - 1 štrajk do daljnjega Radnici Luke Zadar u očaju: "Da nisam kod roditelja, ne bih preživio mjesec" Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja

Žele 12,2 posto veće plaće, dok im tvrtka koja je u vlasništvu države nudi manje od devet posto. Sindikat se nije pokolebao ni nakon što je sud donio presudu da je štrajk nezakonit i odradio kaznu od 130 tisuća eura za svaki dan koji se od ponedjeljka provede u štrajku.

Djeca prisiljena na prostituciju, boje se nogometnih obožavatelja

'Vlada je objavila rat radnicima. Bolje im je neka sjednu s nama i razgovaraju ili neće biti prijevoza tijekom Svjetskog prvenstva', poručuju iz sindikata i najavljuju žalbu na odluku suda.

Željeznica u Sao Paulu svakog dana prevozi 4,5 milijuna ljudi pa je štrajk radnika izazvao kaos u prometu. U četvrtak i petak se zbog toga stvorila kolona u prometu veća od 200 kilometara.

U Sao Paulu će se za samo tri dana otvoriti Svjetsko prvenstvo. Na Areni Corinthians prvu će utakmicu odigrati Brazil i Hrvatska, a na istom će se stadionu igrati i polufinale turnira.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene