Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UOČI SASTANKA VUČIĆ-KURTI

Stoltenberg upozorio Srbiju: "NATO je spreman, pojačat ćemo snage na Kosovu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg najavio je da će sjevernoatlantski savez povećati svoje prisustvo na Kosovu, bude li to potrebno.

Na sastanku u Bruxellesu održanom u srijedu, glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg kazao je kako će, bude li to potrebno, povećati broj pripadnika sjevernoatlantskog saveza na Kosovu.

"Ako bude potrebno, premjestit ćemo snage, rasporediti ih tamo gdje je potrebno i povećati naše prisustvo. Već smo pojačali prisustvo na sjeveru. Spremni smo učiniti više", rekao je Stoltenberg. 

U misiji na Kosovu trenutno su 4000 NATO-ovih vojnika. Zbog krize u odnosima Srbije i Kosova, glavni tajnik NATO-a odvojeno je razgovarao sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem i kosovskim premijerom Albinom Kurtijem. Oba sastanka ocijenio je dobrim.

 

Za četvrtak je u Bruxellesu najavljen sastanak Vučića i Kurtija uz posredovanje Europske unije. Vučić je ranije kazao kako će taj susret biti težak, s obzirom na to da se dvije strane ni u čemu ne slažu, navodi Oslobođenje.

 

 

"Za Srbiju su mir i stabilnost od presudnog značaja", poručio je Vučić te dodao kako će se po pitanju bilateralnih odnosa Srbija pridržavati međunarodnog prava.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene