Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što se to tamo skriva?

NAPUŠTENI OTOK 'S BLAGOM' Od 1999. godine zatvoren zbog misterija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otvoren je 1974. i u njega su polagane velike nade, no san se vrlo brzo razbio u komadiće.

'Disneyev otok s blagom' otvoren je 1974. godine i u njega su polagane velike nade, no nije trebalo dugo da se san 'razbije u komadiće', piše news.com.au.

Walt Disney kupio ga je 1965. godine. Pretvorio ga je u mjesto na kojem turisti mogu promatrati biljni i životinjski svijet uključujući plamence, labudove, lemure i pet kornjača s Galapagosa.

Pročitajte i ovo Otočić Galešnjak u Pašmanskom kanalu Katastrofa Otočić s razglednice na meti bespravne gradnje: Netko uz obalu Galešnjaka gradi pristanište Pokladno jahanje - 2 Šokačko sijelo Plemenite životinje u središtu stoljetne tradicije: "Tko je progutao konjsku dlaku, to ostaje do kraja života"

No, 1999. godine zatvoren je zbog misterioznih razloga. Životinje su premještene, mnoge u novootvorenu Disneyevu atrakciju 'Animal Kingdom' (Životinjsko kraljevstvo).

Zbog NJE će nekome prisjesti božićni blagdani!

2009. godine pojavile su se glasine o remontu, ali do današnjeg dana on se nije dogodio.

Posljednji poznati posjetitelj otoka je lokalni fotograf Shane Perez koji je prije nekoliko godina doplivao do otoka kako bi uslikao ono što je od njega ostalo. Naišao je, među ostalim, na upaljena svjetla i gmazove u staklenkama.

'Disneyu se, čini se, sviđa ostaviti upaljena svjetla čak i na napuštenom imanju kako bi ostavili dojam da je još funkcionalno. To je pomalo jezivo', rekao je Perez.

Njegovu galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene