Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIje poznat broj

Stigla prva pojačanja kurdskim borcima u Kobaniju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznat broj iračkih Kurda stigao je u Kobani kao pojačanje u borbi protiv Islamske države.

Prva pojačanja iračkim kurdskim borcima u sirijskom kurdskom gradu Kobaniju, koji su opkolili džihadisti, sletjela su noćas u zračnu luku Sanliurfa, na jugu Turske, kazao je lokalni turski dužnosnik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Erdogan tvrdi jedno, Kurdi drugo Kurdima stiže u pomoć 1300 vojnika Slobodne sirijske vojske? Slika nije dostupna Uspješno odbijanje IS-a Zračni udari na Kobani precizniji zbog suradnje s Kurdima

Pešmerge, čiji broj nije naveden, odmah su krenuli cestom u tri autobusa prema tursko-sirijskoj granici, udaljenoj pedesetak kilometara, u pratnji četiri oklopna vozila turske vojske i policijskog vozila.

Ubijena heroina Kobanija? Džihadisti tvrde da su joj odrubili glavu!

Turske snage sigurnosti smjesta su zatvorile cestu koja vodi do granice, zaustavivši brojne novinare koji su pokušavali slijediti konvoj.

Pod pritiskom Sjedinjenih Država, turska vlada je dopustila prošlog tjedna prolaz kroz svoj teritorij oko 150 boraca iz autonomne kurdske pokrajine u Iraku, s kojom su u dobrim odnosima.

Uz kontingent koji je sletio u Sanliurfi, u Turskoj se za Kobani očekuje i dolazak konvoja s oko 40 vozila natovarenih teškim naoružanjem kroz turski pogranični grad Silopi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene