Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Dosta su se šalili"

Srpski šef diplomacije o spaljivanju lutke Pupovca: "Je li to proba za nešto što mu se sprema?"

Ivica Dačić (Foto: AFP)
Ivica Dačić (Foto: AFP) Foto: Afp
Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić pozvao je u ponedjeljak sve hrvatske dužnosnike da ozbiljno shvate svaki incident i napad na Srbe i, u povodu performansa s paljenjem lutke Milorada Pupovca i simuliranja napada na vaterpoliste Crvene zvezde na karnevalu u Kaštel Sućurcu, poručio: "Dosta su se šalili."

 "Ovo što se događa u Hrvatskoj dokaz je da su naše ocjene o antisrpskoj kampanji u toj zemlji potpuno opravdane. Sve je posljedica toga što se, umjesto jednoglasne osude, uvijek pojave i neki koji bi relativizirali napade i divljanje", izjavio je za Večernje novosti od ponedjeljka Ivica Dačić.

Pročitajte i ovo Branka Bakšić Mitić, Koalicija Rijeke pravde Dogradonačelnica Gline Sukob među srpskim predstavnicima: SDSS prijeti Srbima koji neće glasati za njih? ''Imaju mogućnost to ispraviti'' Gordan Grlić Radman ''ODLEĐIVANJE ODNOSA'' Grlić Radman dan uoči Dačićeva dolaska: ''Popit ćemo kavu. Razgovarati se mora''

Tom je ocjenom Dačić reagirao na spaljivanje lutke saborskog zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca na karnevalu u Kaštel Sućurcu te igrokaz nedavnog napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi, naglasivši kako takve incidente treba shvatiti ozbiljnije negoli dosad.

"Na karnevalu u Kaštelima simuliran je linč srpskih sportaša na splitskoj Rivi i zapaljena lutka s likom Milorada Pupovca", podsjećaju Večernje novosti, uz Dačićev komentar da su "umjesto snažnih osuda i isprika zbog neviđenog skandala" koji se nedavno dogodio u Splitu, "stigle nove provokacije".

"Ako se iz pokušaja linča vaterpolista Crvene zvezde izrodio igrokaz za široke narodne mase - trebamo li strepiti i da bi 'šala' sa spaljivanjem lutke Pupovca mogla biti generalnom probom za nešto što se sprema njemu kao lideru Srba?" upitao je Dačić i pozvao na ozbiljnije reakcije dužnosnika u Hrvatskoj.

"Zato pozivamo sve hrvatske dužnosnike, na svim razinama, da ozbiljno shvate svaki incident i napad na Srbe. Dosta su se šalili", naglasio je Dačić.

Večernje novosti ukazuju i na reakciju sudionika maškara u Kaštelu: "Da skandal na maskenbalu u Kaštelima bude veći, okupljeni građani s odobravanjem su popratili spaljivanje lutke na lomači, uzvikujući 'Pupovac se pretvorio u pepeo'". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene