Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odali posljednju počast

Srbija: Zajednički sprovod 13 žrtava masovnog ubojstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na mjesnom groblju u šumadijskom selu Velika Ivanča, šezdesetak kilometara južno od Beograda, u petak su pokopane žrtve masovnog ubojstva koje je počinio mještanin Ljubiša Bogdanović usmrtivši prije tri dana 13 srodnika i susjeda, među kojima svoju majku i sina.

Trinaest lijesova tijekom prijepodneva u nizu je poredano ispred mjesne crkve, u kojoj je misu žrtvama služio episkop šumadijski Jovan i svećenici Srpske pravoslavne crkve.

Više tisuća ljudi okupilo se kako bi odalo posljednju počast ubijenim mještanima. Većina okupljenih nosila je po 13 svijeća, za svakog od tragično stradalih. Reporteri s mjesta događaja javili su da je ispraćaj protekao u mučnom ozračju, ali dostojanstveno i mirno.

U Mladenovcu je današnji dan proglašen danom žalosti, a na zajedničkom sprovodu sudjelovali su i visoki državni dužnosnici te dužnosnici Beograda i Mladenovca kao i više od dvije tisuće mještana Velike Ivanče, Mladenovca i susjednih sela.

>>Srbija: Preminuo ubojica koji je pištoljem usmrtio 13 ljudi

U Srbiji je zbog ovog nezapamćenog masakra u srijedu bio proglašen dan žalosti.Zločin se dogodio u utorak pred zoru kad je ubojica u pet kuća za manje od pola sata hicima iz pištolja ubio 13 suseljana - šestoricu muškaraca, šest žena i jednog dvogodišnjeg dječaka, kojeg su liječnici hitne pomoći našli u naručju ubijene majke.

Bogdanović je pokušao ubiti suprugu i sebe, a nakon tri dana provedena u komi u četvrtak je preminuo u Urgentnom centru, dok se njegova supruga oporavlja nakon operacije i očekuje se da će biti jedini svjedok čije bi izjave mogle pomoći istražiteljima sastaviti mozaik i doći do eventualnih motiva ovog zločina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene