Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prva isporuka u prosincu

Srbija kupila tri milijuna doza cjepiva protiv svinjske gripe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski zavod za zdravstveno osiguranje sa švicarskom farmaceutskom tvrtkom ‘Novartis’ potpisao je ugovor o nabavi tri milijuna cjepiva protiv tzv. svinjske gripe, pri čemu bi prva količina od 500 tisuća doza trebala biti isporučena u prvoj polovici prosinca.

Za preostala dva i pol milijuna pregovarat će se s proizvođačem kako bi najveća količina cjepiva bila isporučena u siječnju, a dodatne isporuke očekuju se i u veljači i ožujku. Ugovorena cijena po dozi iznosi 799 dinara, to jest osam eura, javljaju beogradski elektronički mediji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih KBC Rijeka Za Dnevnik Nove TV Povećan broj intervencija hitne: Liječnik otkriva što činiti ako ste bolesni i kada im se javiti

Po navodima medija, na javni natječaj srbijanske vlade za nabavu cjepiva bila su pozvana tri proizvođača, a pobijedio je ‘Novartis’. Farmaceutsku tvrtku ‘Novartis’ u Srbiji zastupa ‘Jugohemija’, koja je dio ‘Delta holdinga’ srbijanskog tajkuna Miroslava Miškovića.

>> Srbija proglasila epidemiju svinjske gripe

Kako prenose beogradski mediji, nakon javnog otvaranja ponuda, povjerenstvo koje je odlučivalo o izboru cjepiva zaključilo je da je jedino ‘Novartis’ priložio potpunu dokumentaciju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene