Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEKE DIONICE

Mijenjaju se pravila: Na autocestama u Srbiji uskoro će se moći voziti i do 150 kilometara na sat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mijenja se ograničenje brzine na autocestama u Srbiji. Vozači će uskoro moći voziti do 150 kilometara na sat na dionicama na kojima je sada ograničenje 130 km/h.

Vozačima u Srbiji će se uskoro tolerirati brzina do 150 kilometara na sat na autocestama u zemlji. Riječ je o onim dionicama na kojima je sada dozvoljeno voziti brzinom do 130 km/h.

Rekao je to za Blic direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak. Navodno je s policijom dogovorio da što prije dođe do primjene tog pravila. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvansezonske cijene Dobre vijesti za vozače! Cestarine od nedjelje ponovno jeftinije

"Ostalo je samo da dovršimo dogovore, pa da se na dionicama autocesta ograničenje brzine poveća na 150 kilometara na sat, te da se tako ograničenje uskladi s europskim standardima", objasnio je Drobnjak.

Povod za ovu odluku je otvaranje i posljednje dionice na Istočnom kraku Koridora 10, koji povezuje Niš i granicu s Bugarskom, kod Dimitrovgrada, piše Blic

Pročitajte i ovo Dino Goleš (Foto: Dnevnik.hr) Dnevnik Nove TV u nadzornom centru HAC-a Bizarni razlozi za zaustavljanje vozila na autocestama i u tunelima: Snimanje selfija, šetanje psa...

Nakon skoro devet godina izgrađen je u potpunosti istočni krak Koridora 10, koji će svečano u promet biti pušten u subotu u ukupnoj dužini od 86,9 kilometara. Na otvaranju će biti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i premijer Bugarske Bojko Borisov.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene