Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se u redovima

Cijepili su već tristo tisuća stanovnika: Srbija je četvrta u Europi, a u zalihama imaju još 600.000 doza, građani čekaju u redovima

Aktualno Galerija Masovno cijepljenje u Srbiji - 1 Masovno cijepljenje u Srbiji - 1 Foto: DNEVNIK.hr Masovno cijepljenje u Srbiji - 2 Masovno cijepljenje u Srbiji - 2 Foto: DNEVNIK.hr Masovno cijepljenje u Srbiji - 3 Masovno cijepljenje u Srbiji - 3 Foto: DNEVNIK.hr Masovno cijepljenje u Srbiji - 4 Masovno cijepljenje u Srbiji - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Masovno cijepljenje u Srbiji - 5 Galerija 1/6 >>
Srbija je dosad osigurala tri različita cjepiva te su počeli s masovnim cijepljenjem stanovništva. U samo nekoliko dana cijepili su više od tristo tisuća ljudi. Čak se za cjepivo čeka u redovima.

Otkako je prošli utorak u Srbiji počelo masovno cijepljenje protiv COVIDA-19, redovi pred centrima za cijepljenje su učestali. I staro i mlado strpljivo stoji u redu kako bi primili jedno od tri cjepiva koja su u Srbiji zasad na raspolaganju: ruski Sputnjik, kineski Sinofarm, te cjepivo američko-njemačkog proizvođača Pfizera.

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji

"Ja kad sam vidjela red mislila sam da odustanem, ali tako je dobro organizirano da nismo čekali ni 15 minuta. Vrlo brzo je sve gotovo“, izjavila je umirovljenica Jelena Petrović.

Za cijepljenje se treba prijaviti putem interneta. Zbog velikih gužvi, svaki prijavljeni od danas dobiva određeni termin cijepljenja, te se više ne može cijepiti u bilo koje vrijeme. Prioritet su starije osobe, zdravstveni djelatnici, policija, vojska.

Srbija je cjepivo nabavila s više strana, pa na raspolaganju ima još oko šesto tisuća doza cjepiva. Srbijanske vlasti kažu da se očekuje još šest milijuna. Prvo cjepivo Srbija je dobila u prosincu. Od tada do danas, popela se na prvo mjesto među zemljama okruženja po broju cijepljenih na milijun stanovnika. U europskim razmjerima je četvrta, iza Velike Britanije, Malte i Islanda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene