Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moldavski predsjednik tvrdi

Srbi organizirali puč u Moldaviji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Moldavije Vladimir Voronjin tvrdi da je u organizaciji državnog udara u Kišinjevu proteklog tjedna sudjelovalo devetero Srba. Moldavska tajna služba ima saznanja da su u pokušaju puča sudjelovali bivši otporaši.

Voronjin je optužio rumunjsku tajnu policiju i devetero građana Srbije da su odgovorni za demonstracije u kojima je poginulo dvoje ljudi, desetak ih je ozlijeđeno i tijekom kojih je zapaljena zgrada moldavske skupštine, piše Press. Predsjednik Voronjin kaže da ima fotografiju državljanina Srbije koji radi za Amerikance i koji je aktivno sudjelovao u neredima.

Pročitajte i ovo Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!" Biračko mjesto Biračka mjesta Upućena prosvjedna nota ruskome veleposlaniku u Moldaviji: "Rusija ovime potkopava suverenitet i teritorijalni integritet naše zemlje"

'Sve imamo snimljeno i možemo identificirati sve zvijeri koje su napale policiju. Uhitit ćemo ih i suditi im', rekao je Voronjin. Moldavska tajna služba došla je do informacija koje potvrđuju da su pobunu organizirali bivši istaknuti članovi srpskog 'Otpora'. Izvor iz vrha moldavske vlade kaže da su trojica Srba pred uhićenjem i da će danas biti objavljena njihova imena. Moldavski mediji nadalje pišu kako su trojica spomenutih Srba svojevremeno rušila Miloševićev režim i sudjelovala u organizaciji prevrata u Krajini.

Optuženi tvrdi da u Moldaviji nema devetero Srba

Press je jučer došao do jednog od optuženih Srba. Radi se o Danku Ćosiću, direktoru nevladine organizacije 'Prokoncepta' koji je na izborima u Moldaviji bio anganžiran kao promatrač. On je jučer napustio Moldavu i krenuo za Beograd i tvrdi da u Moldaviji uopće nema spomenutih devetero Srba.

'Pokazali su mi tu fotografiju o kojoj Voronjin govori, ja sam na toj slici. Fotografirali su me ispred zgrade predsjedništva, s rukama u džepovima. Fotografiran sam odozgo, iz neke čudne perspektive. Jednostavno, kada su izbili neredi svi smo potrčali van da vidimo što se događa i netko me u tom trenutku fotografirao. A što se američke organizacije tiče, ja zaista jesam tamo bio angažiran od američke nevladine organizacije NDI', rekao je Ćosić koji je bez problema na granici napustio Moldaviju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene