Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginula 21 osoba

Snimke svjedoče kakav je to bio horor: 'Kao da je u Skoplje stigla apokalipsa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podaci govore da su u dva sata pale 93 litre vode po četvornom metru, što je prosjek za čitav kolovoz!

Ministarstvo unutarnjih poslova Makedonije potvrdilo je u nedjelju poslijepodne da je 21 osoba poginula u najgorem nevremenu još od 1962. godine koje je pogodilo Skoplje.

Pročitajte i ovo tuča Tuča i grmljavina VIDEO/FOTO Veliko nevrijeme u središnjoj Istri: Tuča i munje iznenadile stanovnike Nevrijeme, ilustracija Budite na oprezu Upaljen meteoalarm: U dijelu zemlje izdano upozorenje zbog tuče, raste i vodostaj

U ponedjeljak će u Makedoniji biti dan žalosti zbog pogibije 21 osobe u nevremenu u toj zemlji, odlučila je u nedjelju vlada na izvanrednoj sjednici, proglasivši istovremeno izvanredno stanje u regiji Skopja i Tetova. Dvadeset je žrtava identificirano, a koliko je situacija bila stravična, svjedoče podaci da su u dva sata pale 93 litre vode po četvornom metru, što je prosjek za čitav kolovoz, odnosno da je u nešto više od 120 minuta grom udario preko 800 puta!

“Bilo je užasno, izgledalo je kao da je došla apokalipsa. Ljudi su tražili pomoć putem društvenih mreža, a neki od njih su bili zaglavljeni u automobilima s malom djecom", opisao je dopisnik B92 Miško Ivanov kako je izgledao taj užas.

Kada se oluja u nedjelju ujutro napokon stišala, tijela žrtava pronađena su u različitim dijelovima grada, a neki su se utopili u automobilima koje su poplave odnijele s cesta na obližnja polja.

U nekim dijelovima makedonske prijestolnice razina vode dosegnula je čak metar i pol, a meteorolozi su za nedjelju navečer najavlili novu kišu.

Pogledajte u nastavku zapise s YouTubea. (Hina/G.K.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene