Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Trener napao kćer plivačicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mihailu Zubkovu, jednom od predstavnika ukrajinskog plivačkog tima, zabranjeno je približavanje kćeri plivačici na manje od 200 metara, nakon što ju je grubo napao za vrijeme Svjetskog prvenstva.

Snimku napada objavila je televizijska kuća Nine, a otac i kći identificirani su kao 38-godišnji Mihail Zubkov i 18-godišnja Kateryna. Mihail je kćeri bio i trener. 

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Na snimkama je jasno vidljiv fizički napad i psihički pritisak oca na kćer u jednom od prostora za natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Australiji. 

Otac agresivno zamahuje prema kćeri koja se brani. Grubi sukob završen je tek nakon što su novinari televizijske kuće Nine pozvali policiju. 

Narednik Mick Williams je izjavio kako su snimke zaista uznemirujuće. 

'Policija Victorije ima veoma nizak prag tolerancije prema obiteljskom nasilju. Nije bitno radi li se o strancima ili građanima Victorije', rekao je Williams. 

Policija je ispitala oca i kćer. Otac će se morati pojaviti na sudu, a dok ne napusti Australiju bit će pod policijskim nadzorom. 

Međunarodna plivačka federacija najavila je istragu. Postoji mogućnost kako će mu potpuno zabraniti da se bavi plivanjem. U međuvremenu odmah će mu oduzeti akreditaciju za Svjetsko prvenstvo.

'Ovakav je događaj neprihvatljiv. Neprihvatljiv je u Australiji ili bilo gdje u svijetu', rekao je Michael Scott, izvršni direktor Svjetskog plivačkog natjecanja u Melbourneu. 

Kateryna Zubkova nije uspjela ući u polifinale svoje discipline, ali neposredno prije napada pobijedila je u kvalifikacijskoj utrci na 50 metara leđno. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene