Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Snimao huligane dok su ga tukli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Robert Cristea, snimatelj jedne rumunjske televizijske kuće, snimao je na ulici navijače nogometnog kluba Steaua, što se njima baš i nije svidjelo te su ga pretukli. No, hrabri snimatelj ni u jednom trenutku nije gasio kameru.

Cristeu je jedan huligan najprije odalamio lancem po nogama, tako da je jauknuo.

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi

No, kako je nastavio snimati, ne bi li dokumentirao o kakvom se psihološkom profilu ljudi radi, uskoro je na njega navalila cijela grupa 'hrabrih' momaka te su ga počeli nemilice tuči.

Snimka se prekida samo na mjestu kada su udarci oštetili kameru pri ćemu je napuknuo i objektiv. Huligani su istrgnuli kameru iz snimateljevih ruku i bacili je na tlo.

Bez obzira na teške ozljede i oštećenu kameru, Cristea je nastavio snimanje i nakon drugog napada.

- To si sve ti kriv. Sve je to zato što si ih snimao. Zašto si ih snimao, povikao je tada na njega jedan navijač.

- Ja uopće nisam prišao njima s namjerom da ih snimim izbliza. Snimao sam ih kako prolaze po cesti uzvikujući svoje parole, no odjednom se jedna grupa izdvojila i napala me. A uopće ih nisam provocirao, izjavio je Cristea nakon cijele noći provedene u bolnici na pretragama.

- Bilo je strašno, sve sam stvari morao ostaviti u automobilu jer trenutačno zbog ozljeda nisam u stanju voziti.

S Cristeom je u vrijeme napada bila i novinarka, no hrabri snimatelj uspio ju je udaljiti od sebe i tako zaštititi od napada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene