Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prozvan i hrvatski redatelj

Pogledajte snažnu poruku srpske voditeljice o kojoj bruji cijela regija: ''Mi šutimo kada ne bismo smjeli''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon priznanja srpske glumice da je silovana stotine njih iz četiri države zasipaju Facebook ispovijestima o zlostavljanjima navodeći da je ispovijest Beograđanke Milene Radulović potaknula i hrvatske glumice. Među njima i srpsku voditeljicu Jelenu Obućinu, koja je uputila snažnu poruku.

"Jedan hrvatski filmski redatelj govorio mi je u kafiću za šankom gnjusne stvari poput: 'A kako bi bilo da sad ti meni popušiš?' ili 'Hajde da se kresnemo u WC-u', nasrćući na mene i plazeći ispred mene u mom najintimnijem prostoru. Nakon što sam mu rekla da je dosadan, odvratan i da me ne zanima, dao si je za pravo da me slijedi van kada sam otišla udahnuti zraka. I na ulazu u kafić pribio se na mene i bukvalno mi uvalio jezik u usta, nakon čega sam bila prisiljena odgurnuti ga od sebe. Glumica sam i zbog ovakvih ljudi i događaja sve više mi se gadi moj posao", jedno je od anonimnih svjedočanstva objavljenih na Facebook stranici "Nisam tražila".

Stranica je pokrenuta nakon šokantne ispovijesti 26-godišnje glumice Milene Radulović, koja je, s još nekoliko djevojaka, a među kojima su i maloljetnice, policiji prijavila da ih je silovao ili seksualno uznemiravao poznati srbijanski redatelj, scenarist te učitelj glume Miroslav Mika Aleksić (68), koji je u subotu uhićen u Beogradu.

Mnoga svjedočanstva filmskih radnica iz regije, mukotrpna za čitanje, pojavljuju se nezaustavljivo na stranicama Nisam tražila i čini se da se u regiji upravo rađa domaća verzija pokreta #MeToo.

Inicijativu su pokrenule četiri kolegice, bivše studentice na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu: Ana Tikvić, Nadine Mičić, Matea Mavrak i Asja Krsmanović, donosi Jutarnji list.

Voditeljica Jelena Obućina u ponedjeljak je emisiju "Pregled dana" NewsmaxAdria započela šutnjom i time poslala jednu snažnu poruku.

Nakon pozdrava voditeljica je šutjela pola minute. Zatim je podsjetila na sve nepravde i laži koje su građani prešutjeli. Među najnovijima je slučaj mlade glumice Milene Radulović, koja je javno istupila i rekla da ju je pedagog i profesor glume Miroslav Mika Aleksić silovao kada je imala 17 godina.

 

Neprijatno je, ali mi smo navikli šutjeti, kad nam kasne plaće, kad nosimo pelene zbog 300 eura, kad fotografiramo glasačke listiće, kad su piloti proglašeni za alkoholičare, kad nemamo vodu za piće, kad nam truju rijeke, kad nema mjesta u bolnicama, kad nas tuku na prosvjedima, kad drugi viču ocu poginulog radnika, kad Jutki aplaudiraju, kad kompletni idioti sruše dio grada, kad je tetka poslala pare iz Kanade, kada su bakljade na krovovima dok smo zaključani, kad je Obradović sotoniziran, kad je Jovanjica procvjetala, kad nestane snimka s naplatne rampe i iz Kosovske Mitrovice, kad nam lažu o koroni, kad nas svađaju sa susjedima.

Pročitajte i ovo Zlostavljanje djeteta, ilustracija (Foto: Getty images) Odšteta u Njemačkoj nakon 57 godina Časne sestre podvodile djecu svećenicima i političarima: "Posluživale su pića, a u drugom kutu sobe djeca su bila silovana"

Pročitajte i ovo Pedofil, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Podignuta optužnica Strava kod Varaždina: Više puta spolno zlostavljao djevojčicu (14) pa silovao šesnaestogodišnjakinju

Mi šutimo kada ne bismo smjeli. I zato nemojte nikada više pitati žrtve zašto su šutjele, nemate pravo, nego ih podržite da progovore kad god da su spremne”, rekla je Jelena Obućina u uvodu najnovije emisije “Pregled dana” na NewsmaxAdria.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene