Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrtna kazna

Agonija osuđenog na smrt - Umirao 40 minuta nakon primljene injekcije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka savezna država Oklahoma zaustavila je u utorak pogubljenje Claytona Locketta zbog problema sa smrtonosnom injekcijom, ali je osuđenik kasnije umro od srčanog udara oko 40 minuta nakon što su kemikalije počele utjecati u njegovo tijelo, rekao je glasnogovornik zatvora.

13 minuta nakon što mu je dana smrtonosna injekcija osuđenik je podignuo glavu i počeo mumljati, a nazočni liječnik zaustavio je pogubljenje, rekao je glasnogovornik Jerry Massie.

Pročitajte i ovo Ilustracija U pritvoru Kina osudila australskog pisca na smrt: Suđenje je bilo tajno, mučen je mjesecima Ilustracija Poslali oštru poruku Iran pogubio četvoricu muškaraca: Bili su špijuni Mossada koji su planirali terorističke napade?

"Mislimo da je vena bila naduta i da kemikalije nisu djelovale kako je zamišljeno. Ravnatelj je naredio da se pogubljenje zaustavi", rekao je Massie.

Lockett je izgleda umro od masivnog srčanog udara manje od sat vremena nakon što su mu dane kemikalije za pogubljenje, rekao je. Pogubljenje je odgođeno nekoliko tjedana zbog pravnog spora oko novog koktela kemikalija za smrtonosnu injekciju, a odvjetnici su tvrdili da je država tajila ključne informacije o kemikalijama koje će biti upotrijebljene.

Iranac preživio smaknuće, pravnici u nedoumici!

38-godišnji Lockett osuđen je na smrt zbog toga što je pucao u 19-godišnju Stephanie Neiman i potom gledao kako su je dvojica njegovih suučesnika živu pokopali 1999. Drugi osuđenik Charles Warner koji je trebao biti pogubljen u utorak dva sata nakon Locketta dobio je odgodu od 14 dana nakon što su se pojavili problemi, rekao je Massie.

Oklahoma je početkom godina odredila novu proceduru i koktel kemikalija nakon što više nije mogla doći do kemikalija koje je ranije koristila za pogubljenja. Oklahoma i druge američke savezne države nastoje doći do novih dobavljača i kemijskih kombinacija nakon što su proizvođači lijekova, većinom u Europi, uveli zabranu prodaje protiveći se da se medikamenti proizvedeni za druge namjene koriste u smrtonosnoj injekciji.

Odvjetnici osuđenika na smrt tvrde da kemikalije koje se koriste u Oklahomi i drugim državama mogu prouzročiti nepotrebno bolnu smrt što znači okrutnu i neobičnu kaznu zabranjenu po američkom Ustavu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene