Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamalo milijunaš

SLUČAJNO BACIO 7,5 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski IT stručnjak slučajno ovo je ljeto slučajno bacio hard disk na kojem se nalazi 7.500 bitcoina – virtualne valute koja bi danas vrijedila milijune.

Britanac James Howells vjerojatno je bio na rubu sloma živaca kada je shvatio da je ovo ljeto, dok je čistio stol, slučajno bacio i hard disk na kojem je bilo čak 7.500 bitcoina, piše The Guardian. Drugim riječima, Howells je bacio 'virtualni novčanik' u kojem je bilo čak 7, 5 miljuna dolara. 'Znate onaj osjećaj kada nešto bacite u smeće i onda pomisliti da to i nije baš dobra ideja? Upravo se to dogodilo', kazao je.

Pročitajte i ovo Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna Pula čisti ilegalna odlagališta otpada - 2 Čišćenje ilegalnih odlagališta Pula odlučila prekinuti Sizifov posao: Zbog neodgovornih pojedinaca uvode se rampe i videonadzor - "Čovjek se može i porezati..."

Naime, Howells je bitcoine nabavio 2009. godine kada nisu bili toliko vrijedni kao danas, a kada ih je bacio, njihova vrijednost bila je oko 650.000 dolara. No, jučer je bitcoin dosegao rekordnu vrijednost od 1.000 dolara. S vremenom je, kaže, zaboravio na taj novac. 'Od tada sam dobio dvoje djece, sagradio sam kuću i doista nisam mislio na bitcoine dok se nisu pojavili u vijestima', kazao je Howells.

VIDEO Sve što trebate znati o 'digitalnoj valuti' Bitcoin

Problem je i što se na disku nalazi lozinka bez koje je nemoguće doći do 'novca', a Howells nema kopiju. Otišao je i do samog odlagališta otpada koje se nalazi u Newportu. Budući da je riječ o velikom odlagalištu, izgubio je nadu da će ga uopće naći. 'Došao sam do toga da ne znam bi li se smijao ili plakao.Izgubio sam svaku nadu da ću ga pronaći'.

Ipak, on i dalje vjeruje da je bitcoin valuta budućnosti pa je otvorio novi 'digitalni novčanik' i tenutno traži donacije. 'Mislim da će vrijednost bitcoina i dalje rasti. To je sljedeći korak u razvoju interneta', zaključio je Howels.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene