Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Locirani pomoću kamera

Slučaj Nemcov: Četvoro uhićenih, jedan bio pripadnik čečenske policije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do sada su četiri osobe uhićene zbog ubojstva ruskog oporbenog vođe Borisa Nemcova, a jedan od njih bio je pripadnik policije u Čečeniji, prenose u nedjelju ruske novinske agencije pozivajući se na pravosudne izvore.

Nemcov, bivši zamjenik ruskog premijera ubijen je u središtu Moskve 27. veljače navečer dok je s ukrajinskom manekenkom šetao preko mosta nedaleko od Kremlja.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Moskva Nisu zadovoljni Rusija zaprijetila Americi i Europi: "Ovo je krađa, vi ste lopovi! Odgovor će biti iznimno oštar"

U subotu ujutro uhićena su dvojica muškaraca Anzor Gubašev i Zaur Dadajev, koji dolaze iz nestabilnog područja Sjevernog Kavkaza, i oni će tijekom nedjelje biti izvedeni pred moskovski sud, piše Reuters.

Njih dvojica dulje su vrijeme živjela u Moskvi, kazao je za Interfax jedan obavještajni dužnosnik sa Sjeverog Kavkaza, prenosi njemačka agencija dpa.

BBC piše da ruski istražitelji njih dvojicu sumnjiče za organiziranje i počinjenje ubojstva. Ruski mediji pišu da su dvojica Čečena locirana zahvaljući snimkama nadzornih kamera i telefonskih zapisa kao i svjedočanstava "pripadnika službi sigunosti" koji su se na mjestu ubojstva "slučajno zatekli".

Dadajev je služio deset godina u jedinici "Sever" čečenske policije, prenose ruski mediji pozivajući se na Alberta Barakajeva, tajnika vijeća za sigurnost Ingušetije.

Gubašev and Dadajev uhićeni su u Ingušetiji gdje žive njihove obitelji, prema Barakajevu.

Uhićene dvije osobe osumnjičene za ubojstvo Borisa Nemcova

Prema agenciji RIA novosti kasnije u subotu u Ingušetiji uhićena su još dvojica muškaraca, prenosi CNN. Barakajev je kazao kako se jedan od te dvojice vozio s Dadajevim, a drugi je Gubaševljev mlađi brat. Sva četvorica uhićenih su Čečeni.

Čečenija je sada pod čvrstom kontrolom Ramzana Kadirova, bivšeg pobunjenika sada odanog Moskvi.

Ubojstvo Njemcova izazvalo je osude širom svijeta i pozive ruskim vlastima za brzu istragu.

Putin je ranije nazvao ubojstvo najoštrijeg ruskog kritičara Kremlja "sramotom" za Rusiju i najavio brzu istragu. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene