Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O TOME BRUJI CIJELA ZEMLJA

Slovenka koja je optužena da si je odrezala šaku zbog novca od osiguranja dobila dvije godine zatvora

Slovenka Julija Adlešič (22) optužena je da si je namjerno odrezala šaku radi novca od osiguranja. Danas je proglašena krivom na sudu u Sloveniji.

Navodna nesreća dogodila se početkom 2019. godine nakon što si je cirkularnom pilom odrezala šaku, a uz nju su za prevaru optuženi i njezin dečko Sebastien Abramov te njegovi roditelji, u čijem se dvorištu sve odigralo.

Pročitajte i ovo Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..."

Optužnica je Juliju Adlešič, njezina dečka Sebastiena Abramova i njegove roditelje Tinku Huskić Colarič i Gorazda Colariča teretila za pokušaj prevare.

Kako javlja 24ur. com, njezin dečko dobio je tri, a Adlešič dvije godine zatvora. Gorazd Colarič, otac Abramova, osuđen je na godinu dana uvjetno, a majka Tinka Huskić Colarič je oslobođena.

Tužiteljstvo je tvrdilo da su sve isplanirali još 2018. godine kad su sklopili osiguravajući ugovor s više osiguravajućih kuća. Julija je u ovom slučaju zbog invalidnosti trebala dobiti više od milijun eura, od čega bi dio dobila odmah, a dio u obliku trajnog mjesečnog prihoda.

Sebastianov otac prvi je dotrčao na mjesto nesreće i nazvao hitnu pomoć, ali je odrezanu šaku ostavio na mjestu događaja. Policija je kasnije odrezanu šaku odnijela u bolnicu te su liječnici Juliju uspjeli spasiti od trajnog invaliditeta.

No ona je nakon nekog vremena tvrdila da s rukom nešto nije u redu. Liječnici su utvrdili da je ruku stiskala u hladnjaku kako bi se operacija prikazala neuspješnom.

Na sudu u Ljubljani prije nekoliko dana kazala je kako ništa nije učinila namjerno te da do sada nije imala nikakvih problema sa zakonom osim vožnje bez pojasa.

"Nitko ne želi postati invalid. Kad bih mogla, vratila bih vrijeme i ne bih se ni približila toj pili", kazala je na sudu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene