Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže ih

Slovenija u šoku: Zlatarovu kćer presreli i oteli lažni policajci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sloveniju jue šokirala otmica kćeri jednog zlatara iz okolice Novog Mesta.

Sloveniju je zapanjio dramatičan slučaj otmice u okolici Novog Mesta.

Pročitajte i ovo Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Jedna je djevojka jučer oko 19 sati završila s radom u obiteljskoj zlatarni. Automobilom se iz Novog Mesta zaputila prema kući u Šentjerneju, no u jednom ju je trenutku sustigao automobil s upaljenim plavim rotacijskim svjetlima.

>> 'Plavog anđela' kupili za 1000 eura? 'Kao da imamo bombu u kući'

Ona je pomislila da je riječ o policiji pa se zaustavila na crkvenom parkiralištu. No, iz 'službenog' auta prema njoj nisu došli policajci, nego dvojica nasilnika.

Jedan od njih joj je na glavu navukao vrećicu, a zatim su joj vezali ruke i noge te su je strpali u njezin prtljažnik. Oni su 'službenim' vozilom odjurili u smjeru Novog Mesta, vrlo vjerojatno s namjerom da opljačkaju zlatarnu.

No, zlatarova je kći uspjela spustiti naslon stražnjih sjedala te ispuzati iz prtljažnika. Nekako je otvorila vrata i vezanih ruku i nogu napustila automobil.

Oko 19:20 uočio ju je slučajni prolaznik, koji je zaustavio svoj auto ne bi li joj pomogao. Za 24ur.com ispričao je da se vozio svojoj kući kada je na izlazu iz sela Gradišče na slabo osvijetljenom mjestu ugledao prestravljenu i vezanu djevojku.

Prema njegovim riječima, glasno je zapomagala. 'Vrištala je 'Upomoć!, Upomoć! Traže me, još su tu!'', kazao je.

Unio ju je u svoj automobil te joj oslobodio ruke i noge, no napadače nije vidio. Ubrzo je nazvao policiju, koja mu je preporučila da s djevojkom dođe do Šentjerneja, što je i učinio.

Zlatarovo je zlato na kraju prebačeno u bolnicu zbog šoka i raznih tjelesnih ozljeda. Policija je pokrenula potragu za nepoznatim napadačima, koji na kraju nisu provalili u zlatarnu. Uhvate li ih, prijeti im do pet godina zatvora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene