Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji nisu bili obaviješteni

Natjerali 12-godišnje dječake da stanu pred učenice i ispričaju se zbog silovanja u ime muškog roda: "Priznajemo da je to bilo neprimjereno"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji dječaka koji pohađaju osnovnu školu u australskom gradu Warnamboolu ostali su zgroženi nakon što su njihovi sinovi morali stajati pred djevojčicama i u ime muškog roda ispričavati se zbog silovanja i seksualnog zlostavljanja.

Majka 12-godišnjeg dječaka kazala je kako je njezin sin nakon vježbe ostao zbunjen jer učenicima nije bilo objašnjeno što točno rade i s kojim ciljem. Roditelji također nisu bili obaviješteni da će njihova djeca sudjelovati u svemu.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

Državna škola uvela je obveznu „edukaciju o pristanku“ nakon što su se pojavile optužbe za zlostavljanje i napade na jednom sveučilištu u Melbourneu.
Ravnateljica Jane Boyle za portal 7News kazala je kako je takav postupak bio neprimjeren.

"Školske priredbe imaju važnu ulogu u promociji sigurnosti i poštovanja prema svim učenicima. Rasprave o poštovanju prema djevojčicama i ženama ključan su dio tog posla. Učenici su gledali film studenata iz Brisbanea o tome kako je važno pravovremeno reagirati i zaustaviti seksualne napade i zlostavljanje. Kao dio diskusije, dječaci su zamoljeni da ustanu kao simbolična gesta za ponašanje muškog roda koje je ozlijedilo ili uvrijedilo djevojke i žene. Iako u dobroj namjeri, priznajemo da taj dio priredbe nije bio primjeren", kaže ravnateljica.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene