Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cameron šokiran optužbama

Skandal: Britanski vojnici zlostavljali 10-godišnjake u Afganistanu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojna policija uhitila je dvojicu britanskih vojnika zbog optužbi da su zlostavljali 10-ogodišnje Afganistance.

Optuženi dvojac, narednik i vojnik, navodno su ohrabrivali dječaka i djevojčicu da se diraju po genitalijama preko odjeće. Optuženi su da su snimali djecu kako se diraju a potom snimku na laptopu pokazivali drugim vojnicima, piše The Sun.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija mentalno zdravlje pati Psihijatri zabrinuti za mlade: Pacijenti su sve mlađi, raste agresija, a kliničke slike su sve ozbiljnije Ilustracija 1000 optužbi Užasno otkriće: Socijalni radnik 15 godina silovao i zlostavljao djecu, a pornografske snimke dijelio na dark webu

>> Skandal u SAD-u: Marinci urinirali po mrtvim talibanima

Britanski premijer David Cameron je jučer navečer kazao kako je 'duboko šokiran' ovim optužbama. Premijera su o svemu obavijestili dužnosnici ministarstva obrane.

Optuženi dvojac du navodno prijavili njihovi suborci nakon što su im pokazali snimku na laptopu. U toj je postrojbi zaplijenjeno nekoliko laptopa i njihov sadržaj pretražuju pripadnici vojne policije.

Ovo je prvi put da su se nad britanske vojnike koji su služili i u Iraku i u Afganistanu nadvila optužba za zlostavljanje djece.

'Još ništa nije dokazano. Moramo utvrditi da li se radi o seksualno predatorskom ponašanju ili je u pitanju bolesna šala', kazao je izvor blizak istrazi. 'No što god da je u pitanju to je krajnje neprimjereno i štetno za reputaciju britanske vojske u Afganistanu. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene