Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Baloni pozivaju na prosvjede

Sj. Koreja zaprijetila Južnoj 'ciljanim' napadima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja je zaprijetila napadom na zajedničku vojnu vježbu američke i južnokorejske vojske zakazanu za ovaj tjedan, javila je službena sjevernokorejska agencija KCNA.

Pjongjang će 'protumjerama' uzvratiti na vježbe koje trebaju početi u ponedjeljak i pretvoriti Seul, prijestolnicu Južne Koreje, u 'ognjeno more', dodaje agencija.

Sjeverna Koreja je usto zaprijetila u nedjelju da će zapucati na Južnu Koreju ako ova nastavi slati svoju propagandu pomoću balona, navodi KCNA.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Južna Koreja zadnjih dana izbacuje letke na sjeverna područja u kojima piše o prosvjedima i promjenama na Bliskom istoku, što je dio psihološke kampanje da se Sjevernokorejci ohrabre na promjene.

>> Sjeverna Koreja napokon dopušta mobitele?

Sjevernokorejski vojnici izvest će 'izravne i ciljane napade' u pravcu graničnog područja gdje aktivisti i vojnici (južnokorejski) nastavljaju puštati balone s protuvladinim porukama, naglasila je KCNA. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene