Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Slučaj Leutar

Saslušan iskaz Ante Prkačina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ante Prkačin saslušan je u Sarajevu i županijskom je tužitelju kao svjedok dao iskaz o atentatu na doministra unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Jozu Leutara, potvrđeno je iz županijskog tužiteljstva.

Po priopćenju tužiteljstva saslušanje je trajalo nekoliko sati. Naknadno će biti donesena odluka hoće li Prkačin biti pozvan na ponovno svjedočenje. Prkačin je prošle godine dao nekoliko izjava medijima u kojima je tvrdio kako zna tko je počinio atentat na Leutara u ožujku 1999.

Pročitajte i ovo Hrvoje Vojković Poduzetnik i političar Vojkoviću presudili tulipani i božuri: Pokušao izvući 400.000 eura Vladimir Putin ispovijest investitora "Ovo je Putinova lista za odstrel, ja sam na njezinu vrhu. Krenut će u ubilački pohod"

U automobilu doministra Leutara u središtu Sarajeva eksplodirala je podmetnuta bomba pri čemu je zadobio teške ozljede od posljedica kojih je nešto kasnije preminuo u bolnici. 

>> Ante Prkačin zna tko je ubojica?

Za atentat je optužena i izvedena na sud skupina Hrvata uključivo doministrova vozača Željka Ćosića, a optužnica, koja je nakon višemjesečna procesa srušena na županijskom sudu, za Leutarovo je ubojstvo teretila i Ivana Andabaka. Pravi počinitelji do danas nisu otkriveni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene