Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sarkozy pod istragom zbog kupnje stana 1997.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni tužitelj grada Nanterrea Philippe Courvoye otvorio je preliminarnu istragu o okolnostima u kojima je sadašnji francuski predsjednik Nicolas Sarkozy 1997. kupio stan u gradiću Neuillyju-sur-Seine u kojem je tada bio gradonačelnik, objavio je u srijedu francuski satirični tjednik Canard Enchaine (Okovani patak).

Sarkozy je, kako se navodi u članku, dobio popust od 300 tisuća eura na cijenu stana, koji je navodno kupio od tvrtke s kojom je poslovala gradska uprava Neuillyja-sur-Seine pod njegovim vodstvom.

Pročitajte i ovo Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

Jedan je građanin Neuillyja-sur-Seine u travnju podigao sudsku tužbu zbog te transakcije koju je sud odbio, piše Patak.

Isti je građanin potom o svemu izvijestio policiju, koja ga je
ispitivala oko tužbe, na temelju čega je istragu pokrenuo Courvoye.

Canard Enchaine objavio je priču oko tužbe odmah, ali je Sarkozy, tad usred kampanje za predsjednika Republike, sve zanijekao.

Predsjednički imunitet koji uživa Sarkozy dok je na dužnosti
onemogućuje podizanje možebitne optužnice, ali bi cijela afera mogla ozbiljno narušiti njegov imidž, osobito o trenucima kad pokušava uvjeriti Francuze u nužnost sveobuhvatne reforme sustava socijalnog osiguranja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene