Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dodatni troškovi 'zdravorazumski'

Sarkozy letio 'Air Sarkom', svojim preuređenim zrakoplovom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy prvi je put letio novim predsjedničkim zrakoplovom, preuređenim Airbusom A330, putujući na summit skupine G20 u Seulu.

'Air Sarko', kako su ga nazvali francuski mediji, kupljen je od tvrtke Caribbean Airlines i preuređeni je putnički zrakoplov opremljen tehnologijom za izbjegavanje projektila, sigurnim komunikacijama i spavaćom sobom s tuš-kabinom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Mogao bi tumačiti grubijana' Woody Allen vidi Sarkozyja kao novog Bogarta! Slika nije dostupna Pad popularnosti Sarkozy na rubu popularnosti

Zrakoplov je kupljen za 84 milijuna eura, što je polovica njegove komercijalne vrijednosti, ali njegovo preuređenje po predsjedničkim zahtjevima ukupnu je cijenu diglo na 176 milijuna eura, što je izazvalo optužbe za rasipnost.

>> Grčka: Otkriven paket bomba adresiran na Sarkozyja

Ministar obrane Herve Morin obranio je dodatne troškove objašnjavajući da je 'zdravorazumski' opremiti predsjednički zrakoplov krevetom i tušem te je zanijekao glasine da zrakoplov ima i kadu.

Kupnjom tog zrakoplova Sarkozy se svrstao u ligu Baracka Obame i kineskog predsjednika Hua Jintaoa koji putuju u preuređenim zrakoplovima Boeing 747. Francuski je predsjednik dosad na raspolaganju imao dva manja Airbusa A319. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene