Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

'Eric je pošten čovjek'

Sarkozy brani skandaloznog ministra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy pokušao je smiriti političku oluju štetnu za vladu braneći u razgovoru za francusku televiziju svog skandalima pogođenog ministra rada i socijalne skrbi Erica Woertha.

Odgovarajući u jednosatnom razgovoru za televiziju France 2 o tjednima kritika i optužbi koje su ozbiljno potkopale njegovu popularnost među Francuzima Srakozy je rekao: 'Eric Woerth je pošten čovjek, on je kompetentan, on je čovjek koji ima moje puno povjerenje'. Woertha je optužila bivša računovotkinja nasljednice L'Oreala Liliane Bettencourt da je primio ilegalne priloge od 150.000 eura od Bettencourtove za Sarkozyjevu predizbornu kampanju 2007. godine.

Pročitajte i ovo Wang YI, kineski ministar obrane "Bit ćemo snaga mira" Ministar svjetske velesile priznao da je s Rusijom ostvaren potpuno nov model odnosa: "Produbit ćemo stratešku suradnju s Moskvom" Hrvoje Vojković Poduzetnik i političar Vojkoviću presudili tulipani i božuri: Pokušao izvući 400.000 eura

Woerth je blagajnik Sarkozyjeve stranke UMP i ustrajno je odbacivao tu optužbu. Sarkozy je izbjegao izravan odgovor na pitanje o optužbi rekavši da su ti navodi dio dugoročne kampanje njegovih političkih protivnika kako bi omeli njegova nastojanja da provede reforme u zemlji. Woerth je također optužen za sukob interesa jer je njegova supruga Florence donedavno radila za tvrtku koja je upravljala bogatstvom Bettencourtove.

>> Sarkozy nikada nepopularniji

Sarkozy je naveo izvješće istražnog tijela ministarstva financija, objavljeno u nedjelju, koje je ocijenilo da Woerth nije intervenirao u porezno poslovanje Bettencourtove. "Eric Woerth je očišćen od svih sumnji", rekao je francuski predsjednik. Oporbeni socijalisti, međutim, kažu da izvješće nije sastavilo neovisno tijelo te da je na pravosudnom sustavu da ispita taj slučaj. Sarkozy je potvrdio da će Woerth i dalje biti njegov glavni čovjek u reformi francuskog mirovinskog sustava. Sarkozy je također zanijekao da je koristio ilegalne donacije obitelji Bettencourt. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene