Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BIJEG KROZ SAD

Dramatična potjera privedena kraju: Uhićen opasni bjegunac, policajka mu pomogla u bijegu, a sada je mrtva

Vicky White, Casey White
Vicky White, Casey White US MARSHALS / LAUDERDALE COUNTY SHERIFF OFFICE / AFP
Aktualno Galerija Casey White Casey White Foto: Lauderdale County Sheriff's Office / Facebook Vicky White, Casey White Vicky White, Casey White Foto: US MARSHALS / LAUDERDALE COUNTY SHERIFF OFFICE / AFP Bijeg iz zatvora Bijeg iz zatvora Foto: Handout / Lauderdale County Sheriff's Department / AFP +0 Bijeg iz zatvora Galerija 1/4 >>
Tragičnim završetkom obilježen je kraj potjere za opasnim bjeguncem i policajkom koja mu je pomogla u bijegu, a njhov čin pobudio je zanimanje američke, ali i svjetske javnosti.

Policija je u ponedjeljak u američkoj saveznoj državi Indiani uhvatila "krajnje opasnog" zatvorenika koji je 29. travnja pobjegao uz pomoć policajke koja je radila kao čuvarica u zatvoru i koja je također uhićena, a kasnije je objavljeno da je preminula.

"Casey White je ponovno uhićen", rekao je novinarima šerif Rick Singleton, zadužen za koordiniranje potrage za bjeguncima.

Zatvorska policajka i 56-godišnja zamjenica šerifa okruga Lauderdale Vicky White, za koju se sumnja da je pomagala 38-godišnjem Caseyju, ranjena je tijekom uhićenja. Njihov bijeg, koji je počeo u zatvoru u Alabami, trajao je 10 dana, tijekom kojih su prevalili stotine kilometara i prošli kroz najmanje četiri savezne države.

No naglo se završio automobilskom potjerom s redarstvenim snagama. Potjera za parom, koji nije u rodu, počela je dok su bili u dostavnom vozilu u okolici Evansvillea, u srcu srednjeg zapada, dodao je Singleton. 

Vicky White, Casey White Bijeg iz zatvora Foto: Handout / Lauderdale County Sheriff's Department / AFP

"Casey White je bio u svom automobilu. Vicky White je bila na suvozačevu mjestu. Tijekom potjere doživjeli su nesreću. On se predao. Ona je prevezena u bolnicu", rekao je načelnik policije.

Nije otkrio težinu ozljeda policajke, a američki mediji pišu da se pokušala ubiti svojim vatrenim oružjem. Kasnije je objavljeno da je podlegla zadobivenim ozljedama, javlja CNN.

"Danas smo neutralizirali veoma opasnu osobu", izrazio je zadovoljstvo šerif Singleton, čiji su ljudi imali informaciju da je par u Indiani, kao i snimke nadzorne kamere u praonici automobila u kojoj je primijećeno njihovo dostavno vozilo marke Ford.

Šerif je rekao da je bijeg "veoma pomno pripreman".

Vicky White, Casey White Bijeg iz zatvora Foto: Handout / Lauderdale County Sheriff's Department / AFP

Vicky White je, podsjetimo, 29. travnja odvela Caseyja iz zatvora u gradu Florenceu, gdje je služio 75-godišnju kaznu. Na videosnimci se vidi policajka kako prati visokog tetoviranog zatvorenika kojemu su ruke i noge u lancima, pomaže mu da uđe u policijsko vozilo i odvozi ga, kako se kasnije pokazalo, pod lažnom izlikom da ga vodi na sud na psihijatrijsko vještačenje.

Pročitajte i ovo Bijeg iz zatvora POMNO RAZRAĐEN PLAN VIDEO Policajka pomogla ubojici u bijegu, sada je otkriveno i kako: Snimke kamera potvrdile sumnje
Pročitajte i ovo Zatvorenik (Ilustracija: Guliver/Thinktsock) Neobičan događaj Zadar: Zatvorenik pobjegao iz zatvora pa se vratio

"Uzorna zaposlenica", kako ju je opisao šerif, i "najpouzdaniji zatvorski čuvar" po riječima glavnog okružnog tužitelja, osigurala je zatim zamjenski automobil koji ih je čekao na parkiralištu obližnjeg trgovinskog centra. Taj automobil, koji je kupila pod lažnim imenom, pronađen je kasnije u azilu za životinje u Tennesseju, a poslije se doznalo i da je podigla s računa oko 90.000 dolara koji su joj ostali od prodaje kuće i kupila odjeću za Caseyja.

Nagrada koju su vlasti nudile za bilo kakvu informaciju o dvoje bjegunaca bila je povećana na kraju na 25.000 dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene