Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD u Bagdad dopremile 363 tone dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američke Federalne rezerve poslale su rekordnu količinu od više od četiri miljarde dolara u gotovini u Bagdad, na velikim paletama ukrcanim na vojne transportne zrakoplove, nedugo prije nego što su SAD kontrolu predale Iračanima, rekli su jučer kongresnici.

Novac, koji su držale SAD, dolazio je od iračkog izvoza nafte, viška dolara it programa UN-a nafta za hranu i zamrznute imovine koja je pripadala režimu svrgnutog Sadama Huseina.

Pročitajte i ovo Ilustracija raste potražnja Trebate gotovinu? Provjerili smo kakve su kamate u bankama, razlike nisu male Davanje napojnica - 3 Gotovina i dalje caruje Dva mjeseca od novog pravila: "Bilo je normalno uzeti sa stola i staviti u džep, ali došlo je do promjene"

Novčanice koje su ukupno težile 363 tone ukrcane su na vojne zrakoplove u najvećoj pošiljci novca u kojoj su ikada sudjelovale Federalne rezerve, rekao je na saslušanju kongresnik Henry Waxman, predsjednik Odbora za nadzor i reforme.

"Tko bi pri zdravoj pameti posalo 363 tone gotovine u ratnu zonu? No to je upravo ono što je naša vlada učinila", naglasio je Waxman.

Na dan 12. prosinca 2003. upućena je pošiljka od 1.5 milijardi dolara, 22. lipnja 2004. 2.4 milijarde dolara i 1.6 milijardi dolara tri dana kasnije.

Paul Bremenr, koji je upravljao Koalicijskim privremenim vlastima u Bagdadu 2003. , rekao je kako su ogromne pošiljke novca dostavljene u Bagdad na traženje iračkog ministra financija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene