Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Velika nacija"

"Radimo na sporazumu ": Trump izuzima još jednu zemlju iz poreza na čelik i aluminij

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
SAD radi na izuzimanju australskog saveznika iz novog poreza na uvoz čelika i aluminija, kazao je Donald Trump u petak u tvitu spominjući razgovor s australskim premijerom Malcolmom Turnbullom.

"Razgovarao sam s australskim premijerom Malcolmom Turnbullom. Odlučan je oko pravednog i obostranog vojnog i trgovinskog odnosa", napisao je američki predsjednik na društvenoj mreži.

Pročitajte i ovo Ilustracija Australski poučak Oni su odlučili podići minimalnu plaću: ''Želimo da ljudi zarađuju više'' David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije"

"Radimo na sporazumu o sigurnosti u najkraćem roku kako ne bismo morali uvesti carinske namete na čelik i aluminij našem savezniku, velikoj australskoj naciji!", rekao je u toj poruci ne navodeći više detalja.

Trump je oživio duh trgovinskog rata između SAD-a i brojnih saveznika uvođenjem poreza na uvoz čelika (25 posto) i aluminija (10 posto) iz kojeg su zasad izuzeti Kanada i Meksiko. Te su tri zemlje partneri u sporazumu o slobodnoj trgovini Alena o kojem se upravo ponovno pregovara.

Službeno uvodeći te carinske namete u četvrtak, SAD je izrazio spremnost na razgovore sa svakom pojedinom zemljom oko eventualnog izuzeća. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene