Obavijesti Video Pretražite Navigacija
štitila mladunče

Ruskog vojnika medvjedica raskomadala dok je skupljao rakove na plaži

Medvjed u divljini (Foto: Dnevnik.hr)
Medvjed u divljini (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Medvjedica je Ivanovskom otrgnula kožu s glave, leđa i pozadine, a otkinula mu je i jedno uho. Liječnici, koji su ga uspjeli reanimirati nakon napada, morali su mu amputirati jednu nogu.

Ruski vojnik Alexei Ivanovski (36) preminuo je od srčanog udara devet dana nakon napada medvjeda na zabačenom ruskom otoku Kiril.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Aleksej Navaljni Tko je bio Aleksej Navaljni? Od Černobila do Polarnog vuka: Putin je Navaljnog strpao u najgori zatvor, otrovali su ga, a na zadnjoj snimci bio je mršav, s malo kose

Ivanovskom je medvjedica, koja je štititla svoju mladunčad, skinula kužu s pola tijela. Otrgnuta mu je koža s glave, leđa i pozadine, otkinuto mu je jedno uho te su mu liječnici morali amputirati jednu nogu. Umro je odmah nakon napada, ali liječnici su ga oživjeli i prebacili u 400 kilometara udaljenu bolnicu. Lokalni stanovnici donirali su krv za njega i držali bdijenja kako bi se oporavio. Ali posljedice napada bile su preteške i Aleyei je preminuo devet dana kasnije u bolnici od infarkta.

Skupina medvjeda bila je blizu dok je na plaži skupljao rakove. Među njima su bili i mladunci pa je njihova majka nasrnula na njega. Zgrabila ga je kandžama i pokušala odvući, ali su je prolaznici počeli gađati kamenjem. U pokušaju obrane Ivanovskog ozlijeđen je još jedan muškarac, ali njegove ozlijede nisu životno opasne, piše Daily Mail.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene