Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez dlake na jeziku

VIDEO "Cijeli svijet je protiv nas": Ruski umirovljeni pukovnik na državnoj televiziji oštro o Putinovom ratu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Ruski umirovljeni pukovnik Mihail Hodarenok obrušio se u ponedjeljak na večer na državnoj televiziji na rat u Ukrajini. Rekao je da su vijesti o moralnom slomu ukrajinskih vojnika lažne te da je cijeli svijet protiv Rusije.

Izmišljenu priču ruskih državnih medija o Putinovom slavnom ratu u Ukrajini u ponedjeljak navečer je razbio umirovljeni pukovnik iskrenom procjenom situacije na bojišnici i svjetskoj pozornici.

Mihail Hodarenok, bivši zapovjednik protuzračne obrane i diplomac nekih od najboljih vojnih škola Sovjetskog Saveza, koristio je svoju platformu u jednoj od najgledanijih ruskih talk showa kako bi upozorio da rat ide loše i da će se vjerojatno pogoršati te da je zveckanje nuklearnim oružjem daleko od prijetnje i da "izgleda prilično smiješno".

 

"Ukrajina će uskoro mobilizirati više od milijun vojnika koje će Zapad obučavati i opremiti modernim oružjem, spremne za borbu i spremne umrijeti kako bi zaštitili svoju domovinu od Rusije", rekao je.

Bitna spremnost vojnika za borbu

Dodao je da nije bitno kako se vojska regrutira već spremnost za borbu jer se "Ukrajina namjerava boriti do posljednjeg čovjeka".

Pročitajte i ovo Ukrajinska zastava Zabrinutost zapadnih lidera Donedavno nezamislivo, a sad realna mogućnost: Što ako Ukrajina pobijedi u ratu?

"U konačnici, pobjedu na bojnom polju određuje visoka razina morala među osobljem, koja prolijeva krv za ideje za koje je spremna boriti se", istaknuo je.

"Položaj Rusije na svjetskoj sceni nije ništa bolji", dodao je i istaknuo da su u punoj geopolitičkoj izolaciji.

"Koliko god nam bilo mrsko to priznati - praktički cijeli svijet je protiv nas. I to je ta situacija iz koje moramo izaći", rekao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dva mjeseca u čeličani VIDEO Snimljena evakuacija ranjenika iz Azovstala, ruski pregovarač poručio: "Treba razmotriti smrtnu kaznu za njih"

Naglasio je da su glasine o "moralnom i psihološkom slomu ukrajinskih oružanih snaga koje su navodno na rubu neke vrste krize morala, najblaže rečeno - lažne" i dodao da će Ruse prije ili kasnije teško pogoditi ispisivanje povijesti, toliko da će požaliti.

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene