Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DAN NAKON PRIJAVE

Oglasio se osnivač Wagnera: ''Ja ne regrutiram Srbe''

Logo grupe Wagner u Beogradu
Logo grupe Wagner u Beogradu Foto: OLIVER BUNIC / AFP
Ruska paravojna formacija Wagner grupa u petak je negirala da je regrutirala Srbe za borbu protiv ukrajinskih snaga, dan nakon što su aktivisti podnijeli kaznenu prijavu protiv organizacije u Beogradu.

Među prijavljenima su i ruski veleposlanik u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko te Aleksandar Vulin, šef Srbijanske sigurnosno-informativne agencije (BIA).

"Ja ne regrutiram Srbe", poručio je priopćenjem osnivač Wagnera Jevgenij Prigožin, dodajući da do sada nikada nije čuo za Bocan-Harčenka i Vulina.

Ranije ovog tjedna srpski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je da bi Rusija trebala prekinuti sve napore na regrutiranju Srba da se bore uz snage Wagnera.

Dodao je da ruske mrežne stranice i grupe na društvenim mrežama objavljuju oglase na srpskom jeziku u kojima Wagner grupa traži dobrovoljce.

Pročitajte i ovo Grupa Wagner NE PREZAJU NI PRED ČIM Ozloglašeni vagnerovci došli u Srbiju sa samo jednim ciljem: U prosincu je počela tajna operacija

Pročitajte i ovo Grupa Wagner Protivno zakonima Srpska opozicija želi zabraniti aktivnosti vagnerovaca u svojoj zemlji: "Putem oglasa pozivaju građane Srbije na regrutaciju za rat u Ukrajini"

Sjedinjene Države priopćile su u petak da uvode nove sankcije Wagner grupi, optužujući je da kupuje sjevernokorejsko oružje za rat u Ukrajini, što Wagner poriče, te za regrutiranje ruskih zatvorenika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene