Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bio s obitelji na odmoru

Posljednji put viđen u Crnoj Gori: Rusija proglasila navodnog doušnika CIA-e nestalim i traga za njime

Vladimir Putin i Donald Trump (Foto: AFP)
Vladimir Putin i Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Rusija je službeno proglasila da se bivši dužnosnik Kremlja koji je navodno bio doušnik CIA-e smatra nestalim i da se za njime traga, po podacima ministarstva unutarnjih poslova, objavila je u ponedjeljak ruska agencija RIA.

Američki mediji prenijeli su da je doušnik CIA-e u ruskoj vladi izvučen iz zemlje i prebačen u SAD 2017., kazala su dva izvora za Reuters.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji"

Dužnosnik se možda zvao Oleg Smolenkov, a nestao je sa suprugom Antoninom i troje djece dok su bili na ljetovanju u Crnoj Gori u lipnju 2017., prenio je ruski list Kommersant.

RIA je prenijela da baza podataka ministarstva unutarnjih poslova pokazuje da se Smolenkov sada smatra nestalim i da se za njime traga.

Američki mediji navode da je bio doušnik CIA-e visoke razine.

Kremlj je potvrdio da je Smolenkov radio u administraciji ruskog predsjednika, ali da je dobio otkaz 2016./2017. i da nije bio visoko rangiran.

Rusija je ovaj mjesec zatražila od SAD-a putem Interpola da razjasni gdje se on nalazi nakon što su ruski mediji izvijestili da se kuća koja glasi na čovjeka koji nosi njegovo ime nalazi u Staffordu u Virginiji, nedaleko od Washingtona DC. Ondje žive mnogi bivši američki vojni dužnosnici i djelatnici FBI-a, navodi RIA.

Rusija je smijenila dužnosnike koji su mu omogućili da pobjegne iz zemlje preko Crne Gore. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene