Obavijesti Video Pretražite Navigacija
djelomična mobilizacija

FOTO/VIDEO Rusi masovno napuštaju državu: Pogledajte kako izgledaju kilometarske kolone na granicama

Rusi masovno napuštaju zemlju
Rusi masovno napuštaju zemlju Afp
Aktualno Galerija Rusi masovno napuštaju zemlju Rusi masovno napuštaju zemlju Foto: Afp Rusi masovno napuštaju zemlju Rusi masovno napuštaju zemlju Foto: Afp Rusi masovno napuštaju zemlju Rusi masovno napuštaju zemlju Foto: Afp Rusi masovno napuštaju zemlju Rusi masovno napuštaju zemlju Foto: Afp +3 Rusi masovno napuštaju zemlju Galerija 1/8 >>
Rusi masovno napuštaju svoju domovinu otkako je šef države Vladimir Putin objavio djelomičnu mobilizaciju 300.000 vojnika za rat u Ukrajini.

Iako iz Kremlja tvrde kako su izvješća o bijegu borbeno sposobnih muškaraca pretjerana, na brojnim graničnim prijelazima s Rusijom stvaraju se kolone automobila, a gužva je i u zračnom prometu, piše BBC.

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini, djeca 212. DAN RATA Finska zatvorila granice za ruske državljane. Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova: "Nikome ne prijetimo nuklearnim oružjem"

Pročitajte i ovo Sergej Lavrov SVJETSKI ČELNICI POZVALI NA ODGOVORNOST Lavrov na sastanku Vijeća sigurnosti optužio Ukrajinu za zločine pa nakon govora napustio dvoranu

"Prometne gužve nastale su na granicama Rusije s Kazahstanom, Mongolijom i Finskom. Prema finskoj graničnoj straži, 4824 Rusa prešla su granicu u jednom danu, što je veliki porast u odnosu na 3133, koliko ih je prešlo tijekom cijeloga tjedna", objavljeno je na profilu Vigilant News na Twitteru.

 

 

Kilometarske kolone automobila stvorile su se i na granici Rusije s Gruzijom, o čemu svjedoči i videozapis koji je objavila CNA.

Podsjetimo, nakon što je Putin objavio djelomičnu mobilizaciju za 300.000 vojnika, započeli su masovni prosvjedi u gradovima diljem zemlje. Uhićeno je više od 1300 ljudi, a mnogi još uvijek pokušavaju pobjeći iz te zemlje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene