Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob za vrijeme spašavanja

Ronilac iz tajlandske spilje tužio Elona Muska, traži najmanje 75 tisuća dolara

Elon Musk (Foto: AFP)
Elon Musk (Foto: AFP) Foto: Afp
Britanski ronilac koji je u srpnju pomagao u spašavanju tajlandske nogometne momčadi zatočene u spilji tužio je za klevetu Elona Muska , vlasnika tvrtki Tesla i SpaceX koji ga je na Twitteru nazvao "pedofilom".

Vernon Unsworth tužbu je podnio na sudu u Los Angelesu i traži najmanje 75 tisuća dolara odštete i kaznene mjere o kojima će odlučiti sud.

Pročitajte i ovo Spašavanje dječaka na Tajlandu (Foto: AFP) Spašavanje ulazi u treći dan Još jedan dan i agoniji je kraj: U špilji na Tajlandu ostala su još samo četiri dječaka i trener, a sutra će i oni udahnuti svjež zrak Dječaci su prevezeni u bolnicu (Foto: AFP) Brže nego je planirano Opasna akcija prekinuta: Iz pećine spašena četvorica zarobljenih dječaka, u bolnici ih dočekale obitelji

U optužnici stoji da je Musk koristio svoj profil na Twitteru i elektroničku poštu upućenu medijima kako bi objavljivao lažne i klevetničke optužbe protiv Unsworta, među njima i onu o pedofiliji.

Britanac je bio dio međunarodnog tima ronioca koji je uspješno spasio 12 dječaka i njihova 25-godišnjeg trenera iz spilje Tham Luang Nang Non na sjeveru Tajlanda.

Nogometna momčad u spilji je provela više od dva tjedna nakon što im je voda blokirala izlaz.

Unsworth je tijekom operacije kritizirao Muskovu ponudu slanja minijaturne podmornice kako bi im pomogla, nazvavši taj prijedlog "PR trikom".

Tada je rekao da "ne postoji šansa da to uspije" i da Musk "nema nikakvu predodžbu o izgledu spilje". Dodao je da si čelnik Tesle može "zabiti svoju podmornicu tamo gdje boli".

Musk mu je na Twitteru odgovorio da je "pedofil", a u komunikaciji s medijem BuzzFeed je implicirao da je silovatelj djece. Kasnije se ispričao za svoje komentare. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene