Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od ljeta 2020.

Rješenje za prometne gužve: Luksemburg postaje prva zemlja na svijetu s besplatnim javnim prijevozom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Luksemburg će postati prva država u kojoj će javni prijevoz biti potpuno besplatan. Vlasti će to učiniti kako bi pokušale riješiti problem velikih prometnih gužvi.

Do njih dolazi zbog svakodnevnog kretanja radnika iz okolnih zemalja kojima je jedna od najbogatijih zemalja u svijetu poželjno mjesto za posao. Naplata javnog prijevoza potpuno će se ukinuti do ljeta sljedeće godine, a vlasti se nadaju da će svi manje koristiti automobile.

Pročitajte i ovo Anja Perković i Miljenko Gočin - 3 Detalji nesreće Zašto je sletio s ceste autobus pun djece? "Čovjek je bio odgovoran i procijenio da je bolje skliznuti u odvodni kanal" Ilustracija Autobus je na pregledu Policija objavila detalje strašne nesreće kod Čazme: S ceste sletio autobus pun djece, dvoje u bolnici

Više od 600.000 stanovnika Luksemburga oprostit će se od autobusnih i karata za vlakove. Vlasti će ponuditi subvencionirani javni prijevoz, a lokalni mediji javljaju da bi se mogao pojaviti novi problem - pretrpani vlakovi.

Problem je i velika količina građevinskih i cestovnih radova planiranih u narednih pet godina. Vlakove bi zbog tih radova mogli zamijeniti autobusi, a tada već dolazi u pitanje sigurnost i kvaliteta prijevoza.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene