Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nagorno karabah

Danas ubijeno više od 20 ljudi, Erdogan se opet oglasio: "Morali su stvari uzeti u svoje ruke, htjeli to ili ne"

Sukob Armenije i Azerbajdžana - 1
Sukob Armenije i Azerbajdžana - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Sukob Armenije i Azerbajdžana - 1 Sukob Armenije i Azerbajdžana - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sukob Armenije i Azerbajdžana - 2 Sukob Armenije i Azerbajdžana - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sukob Armenije i Azerbajdžana - 3 Sukob Armenije i Azerbajdžana - 3 Foto: DNEVNIK.hr Sukob Armenije i Azerbajdžana - 4 Sukob Armenije i Azerbajdžana - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sukob Armenije i Azerbajdžana - 5 Galerija 1/5 >>
Turski predsjednik Tayyip Erdogan rekao je u ponedjeljak da se Armenija odmah mora povući s teritorija koji je, kako je kazao, okupirala od Azerbajdžana te da je vrijeme za okončanje krize oko Nagorno Karabaha, nakon sukoba azerskih i armenskih snaga.

Najmanje 21 osoba ubijena je u ponedjeljak u drugom danu žestokih sukoba oko Nagorno Karabaha, regije unutar Azerbajdžana kojom upravljaju Armenci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sporazum o prekidu vatre Azerbajdžan i armenski separatisti bez dogovora o miru: "Svakog trenutka oni nas mogu uništiti, počiniti genocid nad nama" Gorski Karabah Nakon 24 sata Kraj sukoba? Armenci se predali, polažu oružje

Ankara je obećala podržati Azerbajdžan u sukobu. "Vrijeme je za okončanje krize u regiji koja je započela okupacijom Nagorno Karabaha. Regija će opet vidjeti mir nakon što se Armenija, smjesta, povuče s azerske zemlje koju je okupirala", rekao je Erdogan u Istanbulu.

Kazao je da Grupa iz Minska, koju predvode Rusija, Francuska i SAD, već skoro 30 godina ne uspijeva razriješiti armensko-azerski sukob.

Azerbajdžan je "morao uzeti stvari u svoje ruke, htjeli to ili ne", rekao je Erdogan. "Turska će i dalje podržavati Azerbajdžan sa svim svojim resursima i srcem", dodao je.

Erdogan nije kazao je li Turska izravno umiješana u sukob, kao što tvrdi Armenija, a što odbacuje Azerbajdžan.

U sukobima navodno sudjeluju zračne snage i teška oklopna vozila. Ranije je turski ministar obrane Hulusi Akar rekao da Armenija mora vratiti "plaćenike i teroriste" kako bi se uspostavila stabilnost u regiji.

Armenci koji su većina u Nagorno Karabahu proglasili su u 1990-ima samostalnost pokrajine, koja je međunarodno priznata kao dio Azerbajdžana.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene